Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Τουρκία: «Καταρρίφθηκαν αμερικανικά drone του PKK που επιτέθηκαν σε βάσεις»


Σεπτέμβριος 11, 2023. Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος – PKK. Παρέχουν εκπαίδευση UAV και βομβαρδιστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρομοκράτες, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, μέλη του PKK προσπάθησαν πρόσφατα να επιτεθούν σε 4  τουρκικές βάσεις σε λόφους στην περιοχή του βόρειου Ιράκ, με 9 μοντέλα αεροπλάνων φορτωμένα με βόμβες. 

Τα drones καταρρίφθηκαν ένα-ένα με İHASAVAR και αντιαεροπορικά πυροβόλα. Ενώ η απόπειρα επίθεσης του PKK αποτράπηκε, διαπιστώθηκε ότι τα βομβιστικά drones απογειώθηκαν από στρατόπεδα του PKK στα νοτιοανατολικά της Μετίνα.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφερόμενο στους Κούρδους των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας σημειώνει χαρακτηριστικά:

Στο PKK εκπαιδεύονται για τη χρήση drone που θα τα χρησιμοποιήσουν κατά των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων

«Οι τρομοκράτες του PKK/SDF άρχισαν να χρησιμοποιούν τα μοντέλα αεροπλάνων και UAV που έδωσαν οι ΗΠΑ με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας για επιθέσεις. Εξουδετερώθηκαν αεροπλάνα-μοντέλα φορτωμένα με βόμβες που στόχευαν τον Mehmetçik στη Ζώνη Επιχειρήσεων ‘Γαμψό Νύχι’.

Συνεχίζει:

«Τα UAV και τα drone επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK που αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ καταρρίφθηκαν, η οποία πανικοβλήθηκε μετά το χτύπημα των στρατοπέδων της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία και εξουδετερώθηκαν ένας ένας οι αρχηγοί του PKK. Μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου, το Ιράν, οι ΗΠΑ και ο Ταλαμπανί παρείχαν εκπαίδευση σε μοντέλο αεροσκάφους στην οργάνωση που μετέφερε τρομοκράτες από το στρατόπεδό τους στη Συρία στο Καντίλ με ελικόπτερα που τους έκαναν δώρο οι ΗΠΑ και ο Ταλαμπανί στο PKK.

 Τα βομβαρδιστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των τρομοκρατών του PKK, στους οποίους δόθηκε εκπαίδευση με drone και βόμβες στα αεροδρόμια που δεν χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, άρχισαν να τα χρησιμοποιούν. 

Κούρδοι εναντίον Κούρδων με καθοδήγηση της Τουρκίας

Ένας κινητήρας τουρμπίνας αμερικανικής προέλευσης βρέθηκε στο μοντέλο αεροπλάνου που έπεσε στον κήπο ενός σπιτιού στο Καντίλ, ενώ τρομοκράτες του PKK πραγματοποιούσαν δοκιμαστική πτήση με τα μοντέλα αεροπλάνων που παραδόθηκαν στην οργάνωση από τις ΗΠΑ. 

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε και η τελευταία αποστολή των ΗΠΑ από την άποψη αυτή. 

Οι δυνάμεις Πεσμεργκά που συνδέονται με την Περιφερειακή Κυβέρνηση των Κούρδων του Ιράκ (KRG) συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους κατά του PKK με την υποστήριξη πληροφοριών της Τουρκίας.

 Έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις Peshmerga που συνδέονται με το KRG ακολούθησαν και σταμάτησαν ένα όχημα που παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη στο PKK, και από το όχημα κατασχέθηκαν 23 μίνι στροβιλοκινητήρες «Jetcat», που χρησιμοποιήθηκαν σε μοντέλα drones και ελήφθησαν από Aμερικανούς στρατιώτες.

 Η τρομοκρατική οργάνωση PKK έχει εισέλθει στη φάση ανάπτυξης και δοκιμών μοντέλων UAV καμικάζι μεγέθους αεροπλάνου με κινητήρες μίνι στροβίλου, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου