Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Su-35: Αναφορές ότι οι Ρώσοι κατέρριψαν…δικό τους μαχητικό αεροσκάφος στη Ζαπορίζια [vid, pics]


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 4++ γενιάς τύπου Su-35 καταρρίφθηκε στην, ελεγχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχή Τοκμάκ της περιφέρειας Ζαπορίζια, από φίλια ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και όχι από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Αρχικά, ουκρανικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου Su-35 στην κατεχόμενη Ζαπορίζια, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την ρωσική πλευρά. Ωστόσο, το «Fighterbomber», ένας από τους πιο γνωστούς ρωσικούς στρατιωτικούς μπλόγκερ, με πηγές πληροφόρησης εντός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε το περιστατικό με σχετικό αποχαιρετιστήριο «μήνυμα» στο Telegram, αναφερόμενος στο θάνατο του πιλότου του μονοθέσιου μαχητικού..

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν αναπτύξει συστήματα αεράμυνας στην συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων, με αποτέλεσμα η κατάρριψη του Su-35 να πιστώνεται σε λάθος των ρωσικών δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου