Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η Δύση ανησυχεί για την άφιξη ενός «μυστηριώδους» ρωσικού αεροπλάνου στην Πιονγκγιάνγκ


Ένα «μυστηριώδες» ρωσικό αεροπλάνο έφτασε στην Πιονγκγιάνγκ, προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση για την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα Bloomberg, επικαλούμενο τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ένα VIP στρατιωτικό αεροσκάφος Il-62M της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ. Το ίδιο αεροπλάνο εστάλη από τη ρωσική ηγεσία στη Βόρεια Κορέα τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε κανένα σχόλιο ως απάντηση σε αίτημα της αμερικανικής έκδοσης. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αναφορά για αυτήν την επίσκεψη στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της ΛΔΚ.

Σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους, η έλλειψη δημόσιας πληροφόρησης σχετικά με την επίσκεψη του ρωσικού αεροπλάνου στη ΛΔΚ δείχνει ότι το αεροπλάνο μετέφερε Ρώσους στρατιωτικούς που είχαν φτάσει για διαπραγματεύσεις για προμήθεια όπλων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, τα μεταφερθέντα όπλακαι η τεχνολογία θα βοηθήσει τη ΛΔΚ να δημιουργήσει πυρηνικές βόμβες και πυραύλους, κάτι που θα συνιστούσε παραβίαση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής της ΛΔΚ, Κιμ Γιονγκ Ουν, ήρθε στη Ρωσία στα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Κατά την επίσκεψή του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξέτασε τα τελευταία μοντέλα ρωσικών όπλων αεροσκαφών. Δυτικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι η συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον δυτικό Τύπο, οι προμήθειες όπλων από τη ΛΔΚ μπορούν να ενισχύσουν τη ρωσική ομάδα που συμμετέχει σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία και οι ρωσικές τεχνολογίες, με τη σειρά τους, μπορούν να αυξήσουν το πυρηνικό δυναμικό της ΛΔΚ. 

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Αυτή ήταν η RA86559, η τρίτη πτήση σε 2 μήνες.
Αρκετά επίσημη πτήση πάνω από την Ανατολική Θάλασσα.  

Το Bloomberg ανεβάζει τη μυστηριώδη πτήση, τι λένε οι Ρώσοι:

ΜΟΣΧΑ, 28 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ο υπουργός Εξωτερικών Οικονομικών Υποθέσεων της ΛΔΚ Yun Jong-ho έφτασε στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας  

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου