Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απειλούν οι Χούθι – «Ερχόμαστε…»


Η εξτρεμιστική μουσουλμανική οργάνωση «Ansar Allah», δηλαδή οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, απειλούν ανοιχτά πως θα παρέμβουν στον πόλεμο που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ και την σκληρή απάντηση του Τελ Αβίβ, που βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο EHA, λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (11/10/2023) οι Χούθι ανέβασαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο φωτογραφίες με drones, που γράφουν – στα Εβραϊκά και τα Αραβικά – την «λακωνική» φράση, υπόσχεση ή απειλή: «Ερχόμαστε… περιμένετε εκπλήξεις».

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, Τρίτη 10/10/2023, μόλις έγινε ευρέως γνωστή η πλεύση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Χούθι απείλησαν να πλήξουν αμερικανικά συμφέροντας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του κινήματος των σιιτών ανταρτών Χούθι προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του θα «απαντήσει» σε οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ στη Γάζα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους και άλλα στρατιωτικά μέσα.

Πρόσθεσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συντονίσει τις ενέργειές της με άλλα μέλη του αποκαλούμενου «Άξονα της Αντίστασης» που περιλαμβάνει σιιτικές, υποστηριζόμενες από το Ιράν οργανώσεις στο Ιράκ και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου