Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Φιντάν: «Το Τουρκικό Κράτος της Κύπρου» θα προσκληθεί στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας


Τι ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας από το βήμα της 27ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού στο Αζερμπαϊτζάν

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν ανέφερε πως η «ΤΔΒΚ» είναι μεταξύ των τριών παρατηρητών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (Economic Cooperation Organization) με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου» και ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσκαλείται, όπως και οι υπόλοιποι παρατηρητές, σε όλες τις συνεδριάσεις και τις συνόδους κορυφής του οργανισμού, αλλά και να της επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις. 

«Από αυτή την άποψη, είμαστε βέβαιοι ότι το Τουρκικό Κράτος της Κύπρου θα προσκληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του EİT στην Τασκένδη», δήλωσε ο Φιντάν, κατά την ομιλία του στην 27η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (EİT) στη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν, όπως μετέδωσε, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο τηλεοπτικός σταθμός Genç TV. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας είναι ασιατικός πολιτικός και οικονομικός διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1985 στην Τεχεράνη από τους ηγέτες του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας. 

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει πως η Kıbrıs γράφει ότι στις εργασίες της συνόδου συμμετείχε και ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας του EİT, Hüsrev Nazıri.

Επιπρόσθετα, συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, του Ουζμπεκιστάν, του Καζακστάν, Murat Nurtileu, του Πακιστάν, του Τατζικιστάν, όπως και οι Υφυπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Κιργισίας, Avazbek Atahanov. Το Τουρκμενιστάν εκπροσωπήθηκε, όπως σημειώνεται, στη συνάντηση από τον πρέσβη του στο Αζερμπαϊτζάν.

11.10.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου