Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι 13 Ισραηλινοί όμηροι και 12 Ταϊλανδοί που κρατούσε η Χαμάς -Live εικόνα


Απελευθερώθηκε η πρώτη ομάδα ομήρων που κρατούσε η Χαμάς, μετά τη φρικτή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ για τετραήμερη κατάπαυση του πυρός και ταυτόχρονη απελευθέρωση Παλαιστινίων από ισραηλινές φυλακές.

Αρχικά, έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 Ταϊλανδοί που κρατούνταν όμηροι, όπως ενημέρωσε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, είπε: «Έχει επιβεβαιωθεί από το Τμήμα Ασφαλείας και το Υπουργείο Εξωτερικών ότι υπάρχουν 12 Ταϊλανδοί όμηροι που έχουν ήδη απελευθερωθεί. Αξιωματούχοι της πρεσβείας είναι καθ' οδόν για να τους παραλάβουν σε μία ώρα. Τα ονόματα και τα στοιχεία τους θα πρέπει να είναι γνωστά. Παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι Ισραηλινοί όμηροι

Λίγο αργότερα, Ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με το CNN, οι 13 Ισραηλινοί όμηροι βρίσκονται τώρα με τον Ερυθρό Σταυρό στην Αίγυπτο. Το επιβεβαίωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, επικαλούμενος πηγές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, επιβεβαίωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση παρέδωσε την πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η πρώτη ομάδα ισραηλινών ομήρων βρίσκεται τώρα στα χέρια του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού και είναι σε ασθενοφόρα καθ' οδόν από το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα προς το πέρασμα της Ράφα στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό kaan μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή, ότι οι απαχθέντες θα μεταφερθούν από το πέρασμα της Ράφα στην περιοχή Κερέμ Σολόμ.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι όμηροι αναμένεται να μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ. Και ακολούθως σε ισραηλινά νοσοκομεία όπου θα γίνεται η επανένωση με τις οικογένειές τους.

Οι κάμερες των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται στη Ράφα και μεταδίδουν ζωντανά:


Μετά την απελευθέρωσή τους αναμένεται να τους υποδεχθούν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και να υποβληθούν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα τους δοθούν επίσης τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου