Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη «βουλή» για το θέμα της πώλησης περιουσιών σε αλλοδαπούς


Στη συνεδρίαση την Πέμπτη στη «βουλή» συζητήθηκε το θέμα της πώλησης περιουσιών στα κατεχόμενα με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν να αναφέρει ότι η «πρωθυπουργία» και το «υπουργείο εσωτερικών» τηρούν σιγή ιχθύος επί του θέματος.

Σύμφωνα με τη «Χαμπέρ Κίμπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι «οι βουλευτές» του ΡΤΚ αναφέρουν ζητήματα, που σχετίζονται με την ιδιοκτησία εδώ και πολύ καιρό και επεσήμαναν τη σημασία της δημογραφικής πολιτικής.

Ο «υπουργός εσωτερικών» Ντουρσούν Ογούζ, μιλώντας ενώπιον της «βουλής» είπε ότι «ετοιμάζονται δύο σχέδια νόμου σχετικά με την αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς και τους μεσίτες ακινήτων» και ανάφερε ότι θα επιβληθούν ορισμένοι περιορισμοί στην αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς.

Ο Ογούζ δήλωσε ότι ο αριθμός των συμβολαίων (αγοροπωλησίας) έχει αυξηθεί τα τελευταία 5 χρόνια, ότι έχουν εκδοθεί περίπου 14 χιλιάδες αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» για άδειες ιδιοκτησίας για αλλοδαπούς και ότι περίπου πέντε χιλιάδες από αυτές αφορούν σε τίτλους ιδιοκτησιών.

Είπε επίσης ότι θα υπάρξουν κανόνες σχετικά με τους αλλοδαπούς και τις ξένες εταιρείες και ότι οι αλλοδαποί θα απαγορευτούν από τις δραστηριότητες πώλησης κτιρίων. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα ασφάλειας σχετικά με τα συμβόλαια, σχετικά με το σε ποιον πωλούνται  τα ακίνητα και πως και αυτό θα συμπεριληφθεί επίσης στους κανονισμούς.

Αναφέροντας ότι πρέπει να γίνει απογραφή πληθυσμού, ο κ. Ογούζ είπε ότι υπάρχουν εταιρείες, που ενδιαφέρονται για τη περιοχή της κατεχόμενης Μεσαορίας, ότι έχει ξεκινήσει μια κοινή εργασία για την προστασία των γεωργικών εκτάσεων και ότι θα γίνουν ρυθμίσεις.

Εξάλλου, o παράνομος Μπαϊράκ γράφει ότι ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Κουντρέτ Όζερσαϊ, έκανε αξιολογήσεις σχετικά με τις πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς και για θέματα μαύρου χρήματος.

Ανάφερε ότι η «κυβέρνηση» δεν προέβη σε καμία ενέργεια παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις του Κόμματος του Λαού για το θέμα και είπε ότι δεν αποκάλυψε επίσημα στοιχεία, στοιχεία και πληροφορίες.

ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου