Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΥΕΘΑ: «Στη φάση επιτελικής επεξεργασίας» η οριστική μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ.Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε σε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την οριστικοποίηση της μετεγκατάστασης της 1ης ΤΑΞΑΣ (Στεφανοβίκειο) και των επιμέρους μονάδων της.

Η απάντηση ΥΕΘΑ:

«Η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (307 ΠΕΒ) από τις νέες προσωρινές θέσεις που σήμερα εδρεύουν, συνεχίζουν απρόσκοπτα το επιχειρησιακό και επισκευαστικό τους έργο.

Περαιτέρω, η απόφαση για την τοποθεσία οριστικής μετεγκατάστασής τους, εφόσον αυτή απαιτηθεί, βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας, καθόσον, προϋποθέτει την εξέταση πλήθους παραμέτρων που αφορούν, τόσο στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, όσο και στην έγκαιρη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για την υποστήριξη συντήρησης των αεροπορικών μέσων.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση αποτελεί η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, σε συνάρτηση με την έγκαιρη ενημέρωση των υπηρετούντων στελεχών στο Α/Δ Στεφανοβικείου, προκειμένου να συνεχίσουν με προσήλωση και υψηλό φρόνημα να εκτελούν το έργο τους».

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου