Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

«Η Αθήνα έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του Μπελέρη στη Χειμάρρα», λέει Αλβανός σχολιαστής


Τίρανα.Ο πρόεδρος του Κινήματος «Πατρίδα» [«Atdheu»] και ειδικός στη γεωπολιτική, Κρέσνικ Οσμάνι, αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη τέσσερα ονόματα, τα οποία φημολογούνται στην Αθήνα ως πιθανοί υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στις πρόωρες τοπικές εκλογές στον δήμο Χειμάρρας, μετά την τελική απόφαση της δικαιοσύνης για τον Φρέντη Μπελέρη, γράφουν τα αλβανικά media.

Ο Οσμάνι είπε ότι η Ελλάδα και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα «πλύνουν τα χέρια τους» με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και θα ξεκινήσουν μια νέα φάση καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Αθήνα είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αντέξει πολύ σε αυτή τη μάχη, γιατί ο Έντι Ράμα πηγαίνει στις Βρυξέλλες και λέει ότι δεν έχω σχέση με τη δικαιοσύνη. Αυτό είναι θέμα του SPAK, το SPAK το δημιούργησαν οι Αμερικάνοι. Και ο Ράμα πλένει τα χέρια του από αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 18 Δεκεμβρίου το θέμα Μπελέρη θα ξεθωριάσει και δεν θα είναι πλέον σημείο τριβής μεταξύ Τιράνων και Αθήνας.

Όσο για τους πιθανούς υποψηφίους, αποκάλυψε ότι το πιο δημοφιλές όνομα είναι αυτό  της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία,  που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Ο Φρέντη Μπελέρης δεν είναι καθόλου στους λογαριασμούς της Αθήνας. Είναι ένα στιγμιαίο πολεμικό άλογο. Η Αθήνα έχει σήμερα σχεδόν τέσσερα ονόματα για να αντικαταστήσει τον Φρέντι Μπελέρι.

Ο ένας είναι από τη μειονότητα που είναι στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει να ‘τρέξει’ (να κατέβει στις εκλογές) στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Ο άλλος είναι γιατρός από τα Τίρανα. Υπάρχουν άλλοι δύο άτομα. Θα αντικατασταθεί ο Μπελέρης. Εκεί θα περάσει λίγο καιρό στη φυλακή και η Αθηνά θα πει ότι δεν έχουμε πια σχέση, είναι θέμα δικαιοσύνης της Αλβανίας. Ας συνεχιστούν οι διαδικασίες ένταξης, η σταθερότητα της περιοχής, η καλή γειτονία και ξεχάστηκαν όλα. Η Αθήνα είναι πιο σοφή από το να δημιουργεί αναταράξεις με τους Αλβανούς σε αυτή τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος ‘Πατρίδα’.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ echedoros

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου