Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Μέση Ανατολή: Άφιξη Ισραηλινών αξιωματούχων στο νησί Σοκότρα


Δεκέμβριος 22, 2023. Ελλάδα.

« Ισραηλινοί αξιωματούχοι μετέβησαν στο νησί Σοκότρα στα νότια της Υεμένης ως μέρος ενός κοινού σχεδίου για την προστασία των ισραηλινών πλοίων», γράφει το δημοσίευμα.

Μια ομάδα Ισραηλινών αξιωματούχων πήγε στο νησί Σοκότρα στα νότια της Υεμένης ως μέρος ενός κοινού σχεδίου μεταξύ του Ισραήλ, των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας για την προστασία των ισραηλινών πλοίων στα ύδατα της Υεμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε τοπικές πηγές από τον ιστότοπο ανάλυσης ειδήσεων «Tahavvülat-i Cihan-i İslam» που έχει έδρα το Ιράν, αεροπλάνο των Εμιράτων που προερχόταν από το Άμπου Ντάμπι μετέβη πρόσφατα στο νησί Σοκότρα στα νότια της Υεμένης.

Εκτός από μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών και συμβούλων, υπήρχαν επίσης αξιωματικοί των πληροφοριών των ΗΑΕ σε αυτό το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύμβουλοι του Ισραήλ και των Εμιράτων μετέβησαν στη νεοσύστατη βάση των Εμιράτων στο νησί Σοκότρα.

Προηγουμένως, είχε δημοσιευθεί η πληροφορία ​​ότι αξιωματούχοι των ΗΑΕ και του Ισραήλ επισκέφθηκαν τη Σοκότρα στις 10 Σεπτεμβρίου και ότι οι δύο πλευρές εργάζονταν για τη δημιουργία βάσεων πληροφοριών στις περιοχές «Ζάφρι Σάρκα» και «Κατταϊνάναν» στα δυτικά αυτού του στρατηγικού νησιού.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσίευση ειδήσεων από ορισμένα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την αναχώρηση και ανάπτυξη της φρεγάτας Sa’ar 6 στο νησί Σοκότρα.

Η φρεγάτα Saar 6 στάλθηκε πρόσφατα στην Ερυθρά Θάλασσα για πρώτη φορά. Δεν έχουν δημοσιευθεί πλήρεις πληροφορίες για την αποστολή αυτής της φρεγάτας στη Σοκότρα και ισραηλινών συμβούλων.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του Sa’ar 6 για αμυντικούς σκοπούς, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση σε αυτό το νησί με τα ΗΑΕ και την υποστήριξή τους, και ότι το Sa’ar 6 είναι εκεί για να προστατεύσει αυτήν τη βάση.

Η Σοκότρα είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο νησί της Υεμένης στον Κόλπο του Άντεν, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των νότιων υδάτων. Αυτό το νησί, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ναυτική και στρατιωτική βάση από την Αγγλία και την Πορτογαλία στο παρελθόν, ήταν το σκηνικό μιας συνεχούς σύγκρουσης μεταξύ των ΗΑΕ και των μισθοφόρων της Σαουδικής Αραβίας τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, το Μεταβατικό Συμβούλιο της Νότιας Υεμένης, ένας από τους συμμάχους του Αραβικού Συνασπισμού που ιδρύθηκε από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά της Υεμένης, ανακοίνωσε σε δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι είναι έτοιμο να αναλάβει καθήκον να διασφαλίσει την ασφάλεια των ισραηλινών πλοίων.

Yakin doğu haber

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου