Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Επίθεση Παλαιστινίων στο Ισραήλ – Μία νεκρή και πάνω από 17 τραυματίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Μία νεκρή και 17 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση με αυτοκίνητο πάνω σε πλήθος στην περιοχή Ραανανά κοντά στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Τοπικά ΜΜΕ συνδέουν το συμβάν με επίθεση με μαχαίρι που συνέβη λίγο νωρίτερα με την αστυνομία να κάνει λόγο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δύο Παλαιστίνιοι ύποπτοι, συγγενείς μεταξύ τους και με καταγωγή από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Οχθη, οι οποίοι εργάζονταν στη βιομηχανική ζώνη της πόλης, έχουν συλληφθεί, ενώ οι τραυματίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία. Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο Meir δήλωσε ότι μια γυναίκα η οποία διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά της.

Η έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον εκπρόσωπό της αστυνομίας, Ελι Λέβι να αναφέρει νωρίτερα ότι «ολοένα και περισσότερο μοιάζει με τρομοκρατικό περιστατικό».

Σε νεότερη ενημέρωση, αξιωματούχος της αστυνομίας σημείωσε πως «τρομοκράτες» πήραν τον έλεγχο δύο αυτοκινήτων και πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρία σημεία της πόλης.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής περιφέρειας της αστυνομίας Αβι Μπίτον, προσθέτοντας ότι οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν με λίγα λεπτά διαφορά και ανακρίνονται.

«Υστερα από ένα σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Ραανάνα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες εξετάζονται», έγραψε η ισραηλινή αστυνομία σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter.

«Το κοινό καλείται να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».

Με πληροφορίες από Times of Israel, Reuters, SkyNews


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου