Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Για τρίτη μέρα.. Σφοδρός τουρκικός βομβαρδισμός σε περιοχές που ελέγχουν οι SDF


Ιανουάριος 14, 2024. Ελλάδα.

Για τρίτη συνεχή ημέρα, στρατιωτικά αεροσκάφη και τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές κατά των αρχηγείων, των τοποθεσιών και των εγκαταστάσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων -SDF και της Αυτόνομης Διοίκησης, στις επαρχίες Χασάκα, Χαλέπι και Ράκα.

Τουρκικά αεροσκάφη εστίασαν τους βομβαρδισμούς τους στο Κυβερνείο Αλ Χασάκα, στοχεύοντας τους σταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος  Αμούντα και Καμισλί, μαζί με τον πετρελαϊκό σταθμό Όντεχ στην Αλ Καχτανίγια, γεγονός που τους οδήγησε σε διακοπή ρεύματος.

Οι επιδρομές στόχευσαν επίσης ένα μύλο, ένα αρχηγείο υπό κατασκευή, εργαστήρια, αποθήκες και μια σχολή οδήγησης στις πόλεις Καμισλί, Αντ Νταρμπασίγια, Αμούντα και στις περιοχές τους, προκαλώντας τραυματισμούς και σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Άιν αλ Αράμπ στη βορειοανατολική περιοχή του Χαλεπίου, γεγονός που οδήγησε στην εκτός λειτουργίας του και τη διακοπή ρεύματος στην πόλη και σε δεκάδες γύρω χωριά, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της Lafarge Cement Company που ήταν πρώην αμερικανική βάση, πριν από την αμερικανική απόσυρση από αυτήν το 2019, και πολλά αρχηγεία και τοποθεσίες εντός της πόλης Άιν αλ Αράμπ και την περιφέρειά της, με στόχο ένα σημείο ελέγχου των SDF στην είσοδο της πόλης Άιν Ίσα, στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Χασάκα.

Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της τουρκικής ασφάλειας, υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν, και παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών, Άμυνας, Υπηρεσίας Πληροφοριών και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, για να συζητηθούν οι επιπτώσεις των επιθέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 9 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους.

Αυτό το κύμα έντονων τουρκικών βομβαρδισμών έρχεται παρά τις διαβεβαιώσεις του Ανώτατου Διοικητή των SDF, Μάζλουμ Αμπντί, στον αμερικανικό ιστότοπο Al-Monitor ότι «έλαβαν υποσχέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις τουρκικές παραβιάσεις στις περιοχές μας και αναμένουν αποτελέσματα στο πεδίο».

Η Τουρκία κατέλαβε τις περιοχές Ρας αλ Άιν και Τελ Αμπιάντ στην περιοχή της Χασάκα και της Ράκα το έτος 2019 , μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τις κυβερνήσεις του Χαλεπίου και της Ράκα, που θεωρήθηκε τότε ως αμερικανικό πράσινο φως για τους Τούρκους να καταλάβουν αυτή την εκτεταμένη περιοχή μήκους περίπου 150 χλμ και βάθος 30 χλμ.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου,  τουρκικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αρκετές επιδρομές με στόχο τοποθεσίες και οχήματα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική Συρία.

Al Mayadeen

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου