Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Διεθνής συνάντηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Τελ Αβίβ


Επικεφαλής και ανώτεροι αξιωματούχοι των εισαγγελιών των Ισραήλ, κρατών μελών της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων χωρών συμμετείχαν σε συνάντηση στο Τελ Αβίβ σχετικά με τις νομικές πτυχές της καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε την Τρίτη η βουλγαρική εισαγγελία.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε την τρομοκρατία εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας και των πολιτών χωρών σε όλο τον κόσμο που συμμερίζονται τις αρχές της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ, Gali Baharav-Miara, κατά την έναρξη της συνάντησης. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Ισραήλ Amit Aisman τόνισε την παγκόσμια σημασία της καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων και της χρήσης νομικών μέσων σε αυτή τη διαδικασία.

Ο μεταβατικός γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Μπόρισλαβ Σαράφοφ τόνισε τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η Βουλγαρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός της ΕΕ: ​​διασφάλιση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και δίωξη των δραστών τρομοκρατικών επιθέσεων και των μελών ριζοσπαστικών ομάδων.

Ο Σαράφοφ υπενθύμισε ότι οι δράστες τρομοκρατικής ενέργειας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς Σαράφοβο το 2012 έλαβαν τις πιο σκληρές ποινές σύμφωνα με τη βουλγαρική νομοθεσία, αν και ερήμην τους . “Η Βουλγαρία και οι θεσμοί επιβολής του νόμου και επιβολής της θα συνεχίσουν να δείχνουν μηδενική ανοχή σε εκδηλώσεις ριζοσπαστισμού”, είπε ο Σαράφοφ.

Στις 18 Ιουλίου 2012, ένας βομβιστής αυτοκτονίας, που ταυτοποιήθηκε ως Mohamad Hassan El Husseini (διπλή λιβανο-γαλλική υπηκοότητα), ανατινάχθηκε δίπλα σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο Sarafovo στο Μπουργκάς (στη Μαύρη Θάλασσα).

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο 28χρονος Hassan El Hajj Hassan (διπλή λιβανο-καναδική υπηκοότητα) και ο 35χρονος Meliad Farah (διπλή λιβανο-αυστραλιανή υπηκοότητα) καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τρομοκρατία, δολοφονία έξι ατόμων ( πέντε Ισραηλινοί τουρίστες και ο Βούλγαρος οδηγός τους), απόπειρα δολοφονίας 35 ατόμων και υλικές ζημιές (την καταστροφή του λεωφορείου στο οποίο εξερράγη η βόμβα και ενός άλλου που ήταν σταθμευμένο κοντά).

Οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις είναι εξοικειωμένοι με πολυάριθμες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα κανάλια χρηματοδότησης τρομοκρατικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου