Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Πηγές Τουρκικού ΥΠΕΞ: Διαψεύδουν ότι τα F-16 δεν θα πετούν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το θέμα του όρου στην Τουρκία για τα F-16 απασχολεί πολύ κι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση

Το θέμα του όρου στην Τουρκία για τα F-16 απασχολεί πολύ κι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση. Γι’ αυτό το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι τα νέα F-16 δεν θα μπορούν να πετούν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου. Αυτήν τη διάψευση έδωσαν σήμερα, υπό μορφή διαρροής, υψηλόβαθμες πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σε Τούρκους δημοσιογράφους που επιζητούν εναγωνίως κάποιο σχόλιο από την κυβέρνηση για τους ισχυρισμούς ότι ο Μπλίνκεν πήρε εγγύηση από τον Ερντογάν για κάτι τέτοιο.

Είναι αδιανόητο – διαρρέουν παράλληλα- άλλες πηγές ασφαλείας προς τα τουρκικά μίντια, να δέχτηκε ο Ερντογάν έναν τέτοιον όρο. Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία.

Το άλλο θέμα, που έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση επίσης, είναι οι δηλώσεις Νούλαντ. Ότι μπορεί να πάρει κάποια στιγμή κι η Τουρκία F-35, αν λύσει το ζήτημα των S-400.

Εκτιμάται ότι η Αμερικανίδα υφυπουργός το είπε κυρίως για να «χρυσώσει το χάπι» της Άγκυρας επειδή δόθηκαν τέτοια αεροσκάφη στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη, ήδη συζητούνται σενάρια για να φύγουν οι S-400 στο Αζερμπαϊτζάν για να λυθεί έτσι ο γόρδιος δεσμός.


ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου