Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Μεταναστευτικό: Eπί ποδός και η Αστυνομία – Ενισχύθηκαν τα κλιμάκια για εξάρθωση κυκλωμάτων


Η κρίση που περνά η Κύπρος στο μεταναστευτικό ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες δεν οφείλεται στην αποδυνάμωση των μέτρων που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Mάριος Χαρτσιώτης.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ενισχύθηκαν τα κλιμάκια της Αστυνομίας με στόχο τη σύλληψη των διακινητών και εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης μιλούσε σε διάσκεψη για τον απολογισμό του περσινού έργου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τον προγραμματισμό του έργου για το 2024.

Aπό πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε νωρίτερα στο ΡΙΚ ότι η Κυβέρνηση προειδοποιούσε από το περασμένο καλοκαίρι για την κατάσταση σχετικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τον Λίβανο. Σημειώνεται πως ο Υπουργός Εσωτερικών προειδοποιούσε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συμβούλια στην ΕΕ ότι πρέπει να στηριχθεί ο Λίβανος, διότι αν καταρρεύσει, θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σε ολόκληρη την ΕΕ με τις μαζικές ροές.

Υπέδειξε ωστόσο πως ο Λίβανος λαμβάνει σημαντική οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα μπορούσε να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές.

«Πρέπει και ο Λίβανος να επιδείξει δείγματα καλής θέλησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου