Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Κριμαία: Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν την αντιπυραυλική συστοιχία S-400


Απρίλιος 18, 2024. Ελλάδα.

Η ρωσική συστοιχία του συστήματος αεράμυνας S-400 που σταθμεύει στην Κριμαία καταστράφηκε μετά την επίθεση της Ουκρανίας. Ρουμανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίθεση έγινε με πυραύλους ATACMS.

Το βράδυ της 16ης Απριλίου, το αεροδρόμιο Τζάκοϊ  στην Κριμαία χτυπήθηκε από αρκετούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, καταστράφηκαν 5 οχήματα εκτόξευσης πυραύλων S-400 και S-300 και 1 ραντάρ του ρωσικού στρατού. Ένα κέντρο επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού χτυπήθηκε επίσης στην επίθεση.

Ορισμένες πηγές ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με 2 τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140 ATACMS αμερικανικής κατασκευής.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, βασισμένα σε δικές τους πηγές, ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε με εκσυγχρονισμένα σοβιετικά όπλα.

Στην πρώτη επίθεση καταστράφηκαν 3 εκτοξευτές πυραύλων και 1 ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-400 Triumph και λίγο αργότερα μια δεύτερη επίθεση έπληξε το κέντρο επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού.

Επιβεβαιώθηκε επίσης με φωτογραφίες ότι χτυπήθηκε το S-400, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας.

Την ώρα της επίθεσης, σε δύο οχήματα εκτόξευσης πυραύλων του συστήματος πυραύλων S-300 πραγματοποιούνταν επισκευές στις εγκαταστάσεις. Η επίθεση προκάλεσε επίσης έκρηξη των πυρομαχικών στις εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωποι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ή της ουκρανικής κυβέρνησης δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημη δήλωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Defense Romania

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου