Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τουρκία: Δεν είναι σίγουρο πότε θα πάρει τα F-16 Viper από τις ΗΠΑ

Η παραγωγική ικανότητα θα επανεξεταστεί εάν οριστικοποιηθεί η νέα παραγγελία.

Διονύσης Αντωνέλλος

Η Έιμι Π. Μπουρνέτ, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Αεροπορίας, Lockheed Martin Integrated Combat Aircraft Group, δήλωσε ότι οι δοκιμές 8 αεροσκαφών F-16 Block 70 έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στο Γκρινβιλ και έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Δηλώνοντας ότι βρίσκονται στα τελικά στάδια για την επίτευξη του ρυθμού παραγωγής των 4 αεροσκαφών το μήνα, η Μπουρνέτ τόνισε ότι έλαβαν 131 παραγγελίες από συνολικά έξι χώρες, μεταξύ των οποίων το Μπαχρέιν, η Βουλγαρία, η Σλοβακία, η Ταϊβάν, η Ιορδανία και μία χώρα που δεν κατονομάζεται.

Εξηγώντας ότι το εργοστάσιο της Γκρινβιλ έχει παραδώσει εννιά από αυτές τις παραγγελίες στις σχετικές χώρες μέχρι στιγμής, η Μπουρνέτ δήλωσε ότι ακόμη και όταν το εργοστάσιο φτάσει στην ταχύτητα παραγωγής του στόχου, θα χρειαστούν τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν οι τρέχουσες παραγγελίες.

Η Μπέρνετ σημείωσε ότι η διαδικασία πώλησης 300 αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος της Τουρκίας για 40 F-16 Block 70, συνεχίζεται και ότι η παραγωγική ικανότητα θα επανεξεταστεί εάν οριστικοποιηθεί η νέα παραγγελία, αναφέρει το τουρκικό star.com.tr.

Δεν είναι ακόμα η Τουρκία λοιπόν ούτε καν στον… προγραμματισμό για τα 40 F-16 Viper και αν συμβεί αυτό τότε σε πάνω από τρία χρόνια θα αρχίσουν να παράγονται τα τουρκικά F-16 Viper.

ΠΗΓΗ https://www.geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου