Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σόιμπλε : «Θα διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα. Χέρι με χέρι τα λεφτά»

Σόιμπλε : «Θα διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα. Χέρι με χέρι τα λεφτά»

-Απίστευτα κυνική και ταπεινωτική για την Ελλάδα, δημόσια τοποθέτηση του κ.Σόιμπλε. -Νέα μέτρα και ανταλλάγματα για κάθε δόση
Την ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στη Βαυαρία, επέλεξε να χτυπήσει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Με συνέντευξή του στην εφημερίδα BildAm Sonntag o κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι «η πίεση προς την Ελλάδα πρέπει να διατηρηθεί. Για αυτό και αποδεσμεύουμε τη βοήθεια χέρι με χέρι».
Η κυνική και προσβλητική αυτή τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί επικυρίαρχοι.

Ουσιαστικά ο κ. Σόιμπλε προαναγγέλλει νέα μέτρα και απαιτήσεις των Γερμανών που θα συνοδεύονται, κάθε φορά, από τον εκβιασμό για την εκταμίευση της δόσης.
Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος και θα πάρει τη ρεβάνς από όσους τον κατηγορούσαν για το φορολογικό νομοσχέδιο που εξοντώνει τους Έλληνες πολίτες. Είναι βέβαιο ότι η τρόικα θα ζητήσει ακόμα πιο σκληρά φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα και θα συνδέσει την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως το επιθυμεί, με την εκταμίευση της δόσης.
Για αυτό και ο κ. Στουρνάρας έλεγε με νόημα σε όσους ζητούσαν να υπάρξουν αλλαγές και ελαφρύνσεις στο φορολογικό: «Να δούμε τι θα πει και η τρόικα».
Ο κ. Στουρνάρας ήξερε...Και σίγουρα ξέρει περισσότερα από τον κ. Σαμαρά.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Σόιμπλε επέλεξε να δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Γερμανία, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σέβονται οι Γερμανοί τον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά και πως αντιλαμβάνονται τη σχέση εταίρου ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το «χέρι με χέρι» υποκρύπτει νέες προκλητικές αξιώσεις για τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας από τους Γερμανούς, που θα επεκταθεί πλέον και στον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή θα υπάρχει μία επιταχυνόμενη διαδικασία εξαθλίωσης των Ελλήνων, υπονόμευσης της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, αφελληνισμού των Ελληνικών επιχειρήσεων που θα περάσουν σε ξένα χέρια ενώ ήδη έχει στηθεί και το μεγάλο κόλπο της αναδιανομής ακινήτων που θα ξεκινήσει με κατασχέσεις από τις τράπεζες.
Η Γερμανική πολιτική στην Ελλάδα δημιούργησε 3.5 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, επίσημη ανεργία που θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 30% το 2013 ενώ διέλυσε την οικονομία και την κοινωνία. Αυτή η πολιτική δημιούργησε και «φούσκωσε» το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου