Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μπερίσα: Προωθώ την «τελική λύση» ένωσης των απανταχού Αλβανών

Μπερίσα: Προωθώ την «τελική λύση» ένωσης των απανταχού Αλβανών


Σχόλιο από ALEXANDER

Προς Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών
Όνειρα γλυκά και ευτυχισμένα… 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ξαναχτύπησε και υπεραμύνθηκε, σήμερα, της απόφασής του να χορηγήσει αλβανική ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν διαβιούν. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόσφατα αθωωθέντα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ο κ. Μπερίσα αναφέρθηκε στην απόφασή του αυτή, η οποία αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» και από το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποσταθεροποιεί την περιοχή, αλλά αντίθετα προάγει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Σημείωσε, δε, πως ανάλογη στάση έχουν υιοθετήσει αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Τη θέση αυτή, του Αλβανού πρωθυπουργού, υποστήριξε με δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και ο πρώην επικεφαλής του UCK Ραμούς Χαραντινάι εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα πως το Κόσοβο θα έχει την υποστήριξη της Αλβανίας στο πλαίσιο της ενταξιακής του πορείας στην Ένωση.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπερίσα είχε δηλώσει πως η κυβέρνησή του θα ετοιμάσει νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ως «πλατφόρμα εθνικής ένωσης». Ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε εκφράσει, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».
Και καθώς ο ανεξέλεγκτος και ασταμάτητος υπερεθνικιστής πλέον Μπερίσα επανέρχεται ξανά με την ίδια καυτή για τα Βαλκάνια ρητορική …η αχαρακτήριστα «αμήχανη» Αθήνα παρακολουθεί τους «τσάμηδες» του κυρίου Χαραντινάι και του κυρίου Μπερίσα να διαμαρτύρονται για την Θεσπρωτία έξω από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα! ….
Στην Αθήνα ύπνος βαρύς έχει πέσει εντωμεταξύ, με αντιδράσεις ….τουλάχιστον χλιαρές απέναντι σε έναν σχιζοφρενή τύπο, που σίγουρα δεν υπηρετεί το συμφέρον του λαού του με τέτοιες τοποθετήσεις και ….αναρωτιόμαστε αν η επόμενη συνέντευξη τύπου του κ. Μπερίσα με τον κ. Χαραντινάι, όπου θα ξεδιπλώνουν την «τελική λύση» στα Βαλκάνια θα γίνει, φορώντας οι δύο τους φυσεκλίκια και κρατώντας καλάσνικοφ!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου