Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρέπει και η Πάτρα να τιμήσει τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο 110 χρόνια από τη γέννησή του


Την 30 Νοεμβρίου 2012 συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Πατρινού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Πρέπει να θυμίσουμε, ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1902 και απέθανε στην Αθήνα το 1986. Τιμώντας τη μνήμη και το έργο του η «Εταιρεία Φίλων Π. Κανελλόπουλος» ετοιμάζει ένα μίνι Συνέδριο στην Πάτρα, του οποίου η ημερομηνία ακόμη δεν έχει κλεισθεί.
Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στην Αθήνα τα τέλη Νοεμβρίου η «Εταιρεία Φίλων Παναγιώτης Κανελλόπουλος» πραγματοποίησε στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής τετραήμερο Συνέδριο με 70 περίπου ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθησαν σε όλες τις δραστηριότητες και τα έργα του μεγάλου Πατρινού. Παράλληλα, στις 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Προέδρου, η οποία ετοποθετήθη σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στον πεζόδρομο μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Όλες οι ανωτέρω κινήσεις φέρουν και πάλι στην επικαιρότητα την μεγάλη παράλειψη όλων των Δημάρχων των τελευταίων ετών, οι οποίοι είχαν αδιαφορήσει παρά τις οχλήσεις πολλών συμπολιτών, για την τοποθέτηση μιας προτομής σε κάποια πλατεία της πόλεως στην οποία γεννήθηκε ο τ. Πρωθυπουργός και Ακαδημαϊκός Π. Κανελλόπουλος. Με την ευκαιρία της άφιξής των στην Πάτρα τα μέλη της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτης Κανελλόπουλος» θα συστήσουν και μία Επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει τους τρόπους ώστε να πραγματοποιηθεί το όνειρο των Πατρινών για την τοποθέτηση προτομής, μια και οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες αρνούνται να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία. 



Βασίλης Μπεκίρης
τ. Υφυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου