Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αρχίζουν να ξηλώνουν τον Ατατούρκ στην ισλαμική Τουρκία;

Με δικαιολογία τα «έργα» αναβάθμισης και εξωραϊσμού πλατειών οι νεοθωμανοί έχουν αρχίσει να βγάζουν από τα βάθρα του τα αγάλματα του διαμορφωτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ, επονομαζόμενου και ως Ατατούρκ.

Χαρακτηριστική περίπτωση δεν είναι άλλη από αυτή της πλατείας Καντίκιοι στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα αναδιαμορφωθεί με ευκαιρία της δημιουργίας στάσης του μετρό. Το άγαλμα του Ατατούρκ, επισήμως, δεν πρόκειται να πειραχτεί, αλλά όπως έγινε γνωστό θα πρέπει να φύγει από τη θέση του «προσωρινά» λόγω των έργων ανάπλασης.

Και αυτό είναι μόλις μία περίπτωση σε μία Τουρκία η οποία Οθωμανοποιείται με γρήγορους ρυθμούς ενώ οι περιπτώσεις βανδαλισμών των αγαλμάτων του Ατατούρκ όλο και πληθαίνουν.

Γιατί λοιπόν να μη τα στείλουν εδώ στην Ελλάδα για να μην πάνε χαμένα… υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι θα τα υποδεχόντουσαν… με ιερή συγκίνηση, ενώ μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα θα επιθυμούσαν ενδεχομένως να τα βάλουν στις εισόδους τους. Εκτός κι αν βέβαια οι δικοί μας είναι τόσο… ψαγμένοι και διαβασμένοι, ώστε είναι απλώς οθωμανολάγνοι και όχι κεμαλικοί, ή τόσο φιλότουρκοι γενικώς, ώστε να φιλοξενούν οτιδήποτε, αρκεί να έχει τουρκικό… άρωμα Ανατολής.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου