Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

"Οχι" στις Κυριακές από εμπόρους-ιδ.υπαλλήλους-ΓΣΕΒΕΕ

Η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρά για τις Κυριακές

Η ΓΣΕΒΕΕ με δελτίο Τύπου για το άνοιγμα των καταστημάτων κάνει λόγο για "κέντρα λήψης αποφάσεων που υπερίπτανται της πραγματικότητας"...
Διαβάστε αναλυτικά:
" Επιτέλους μια πρόταση που δίνει χρόνο στους 1.300.000 ανέργους άρα και χωρίς εισόδημα “καταναλωτές”, στους 100.000 μικρομεσαίους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, στους υποαπασχολούμενους και στους υπόλοιπους που θα υποστούν τις συνέπειες  του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου, να περιφέρονται στην αγορά για “shopping therapy”!!!

Προτάσεις όπως αυτές που διατύπωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων υπερίπτανται της πραγματικότητας  ή υπηρετούν το Δόγμα: “Να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες Μικρές επιχειρήσεις. Να περιορισθεί έτσι και ο Ανταγωνισμός. Να ενταθεί ο συγκεντρωτισμός, η περαιτέρω ολιγοπώληση της αγοράς και η χειραγώγηση των τιμών, ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα και παραγωγικότητα στις μεγάλες εναπομένουσες επιχειρήσεις”.

Οι έμποροι λένε "όχι" στις Κυριακές

«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι το θέμα του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς συνιστά αγαπημένο πεδίο πειραματισμού των "γενίτσαρων" της Τρόικα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, σχολιάζοντας το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, «η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση», τονίζοντας ότι «θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη αγορά, τόσο του κέντρου της Αθήνας όσο και των περιφερειακών και συνοικιακών αγορών της κάθε μικρής και μεγάλης πόλης της χώρας».
«Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και μάλιστα σε περίοδο βαθειάς ύφεσης, δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή», επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, υπογραμμίζοντας ότι «οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες εργοδοτών και εργαζομένων, που συνιστούν το σύνολο των καταναλωτών με την προσθήκη βεβαίως των 1,5 εκ. ανέργων».


Οι ιδ.υπάλληλοι λένε "όχι" στις Κυριακές

Ένα «ανόητο εφεύρημα» χαρακτηρίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, τονίζοντας ότι «οι κύριοι Χατζηδάκης και Σκορδάς κοροϊδεύουν την κοινωνία».
«Οι κύριοι Χατζηδάκης και Σκορδάς γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιου είδους εξαιρέσεις όχι μόνο θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια αντισυνταγματικές, αλλά και θα ανατραπούν από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού», αναφέρει ο Ο.Ι.Υ.Ε, επισημαίνοντας ότι «το σχέδιό τους, υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του Ωραρίου».
«Έτσι, θα έχει γίνει η δουλειά που τους ανέθεσαν η Τρόικα και τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα και θα εκτελεστούν εργαζόμενοι και χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι. Θα κλείσουν μαζικά οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις», αναφέρουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπογραμμίζοντας ότι «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές συνιστά αιτία πολέμου».

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου