Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Πρόσκαιρη ήταν η βελτίωση του καιρού, όπως εκτιμά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς από το βράδυ ήδη ξεκίνησε νέα επιδείνωση των φαινομένων από τα δυτικά της χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Στους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις.

Στην Αθήνα και τα προάστιά της αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αν και το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι νοτιάδες θα διατηρηθούν ασθενείς 3-5 μποφόρ και σταδιακά θα «γυρίσουν» ξανά σε βοριάδες ίδιας έντασης.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 12 βαθμούς στην πρωτεύουσα και 2-3 βαθμούς χαμηλότερα στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

 Η Θεσσαλονίκη θα έχει τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες στα παραλιακά σημεία. Στους ορεινούς όγκους θα συνεχιστεί η χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3-5 μποφόρ από ανατολική διεύθυνση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 9 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 11 στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 5 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενισχυόμενοι τοπικά σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους.

ΠΗΓΗ  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου