Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα τους τρομάζει η ανεργία - Με υποκριτικά μέτρα "ασπιρίνες" θέλουν να την σταματήσουν


Έφτασαν την ανεργία στο 30% και τώρα επιχειρούν με μέτρα-ανάθεμα να την περιορίσουν, όταν συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και οι προοπτικές για την ύφεση στην καλύτερη περίπτωση για το 2013 είναι της τάξεως του 4,2%.
«Η κυβέρνηση θα απλώσει κοινωνικό δίχτυ προστασίας», λένε τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν. Μόνο ως κοινωνικός εμπαιγμός ακούγεται αυτό, όταν οι ίδιοι ομολογούν πώς 400.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και η «δαμόκλειος σπάθη» είναι έτοιμη να πέσει και να κόψει τα κεφάλια πολλών ακόμη, δεδομένου των ασφυκτικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά από την έλλειψη της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση οραματίζεται να κάνει κοινωνική πολιτική και να ανασχέσει την ανεργία που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Θα περιμένει ο άνεργος την… απορρόφηση των κονδυλίων που όλοι ξέρουμε με τι ρυθμούς γίνεται για να έχει ένα πιάτο φαγητό. Οδήγησαν το λαό στη φτώχια και τώρα ετοιμάζονται να του πετάξουν το «ξεροκόμματο» για να ζήσει. Απίστευτη υποκρισία από τους κυβερνόντες.
Τα προγράμματα που υπάρχουν σήμερα σε εξέλιξη και αφορούν στους ανέργους, μπορούν να καλύψουν έως και 150.000 περιπτώσεις, όταν η κυβέρνηση έχει καταγράψει πάνω από 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και 700.000 συνολικά που χρίζουν άμεσης στήριξης από την πολιτεία. Είναι αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» Γιώργος Παπανδρέου, ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια. Το σχέδιο ήταν ήδη αποφασισμένο για την εξόντωση των Ελλήνων.
Στη χθεσινή σύσκεψη οι τρεις αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, άκουσαν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να τους ενημερώνει πώς μπορούν να εξοικονομηθούν έως και 600 εκατ. ετησίως από την εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη» και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τόνισε δε την πρόθεσή του να προωθήσει μέσω νομοσχεδίου την πρόταση για εγγραφή αυτοαπασχολούμενων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ζήσε Μάι μου να… φας.
Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε επίσης πώς θα μπορέσουν να διατηρηθούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του ανέργου για τα άτομα που μετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με λίγα λόγια είπε δηλαδή ότι, μπορεί και να τα χάσουν.
Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν, όλοι οι άνεργοι να ενταχθούν στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και το θεωρούν αυτό επιτυχία, όταν εδώ και χρόνια προσφέρουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους λαθρομετανάστες οδηγώντας σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία.  
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξέτασαν και το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, μόνο για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25 χρόνων, είναι πτυχιούχοι και εφόσον βέβαια το δεχθούν οι δανειστές. Έτσι η κυβέρνηση θέλει να ρίξει το ποσοστό ανεργίας των νέων που έχει σκαρφαλώσει στο δυσθεώρητο ποσοστό 60%.
Πρόκειται απλά για πρόγραμμα φαιδρό, από μία κυβέρνηση η οποία διατείνεται πώς θέλει να «ανοίξει» θέσεις εργασίας, αλλά είναι ανίκανη να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις, αποφεύγει να τα βάλει με τους μεγαλοεργολάβους και να προχωρήσει τα μεγάλα έργα και αδυνατεί να εξασφαλίσει ρευστότητα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όταν έχουν δοθεί δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου