Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ποιο είναι το πιο ρατσιστικό κράτος στον κόσμο;(Βίντεο)

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Το έχουμε ξαναγράψει και υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε ενοχλητικοί: Η Δύση, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα που συνδέονται με τη γεωστρατηγική θέση που κατέχει η Τουρκία έχουν δημιουργήσει με την ανοχή και τη συνενοχή τους ένα «κράτος-τέρας» το οποίο «κατατρώει λαούς» και έθνη στο πέρασμά του.

Σαν να μην έφτανε που ο Αβδούλ Χαμίτ, οι Νεότουρκοι που τον διαδέχτηκαν και οι Κεμαλικοί που διαδέχτηκαν τους Νεότουρκους διέπραξαν τις γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, σαν να μην έφτανε που οι Κεμαλικοί –οι οποίοι ίδρυσαν το τουρκικό κράτος– συνέχισαν την πολιτική της εθνοκάθαρσης εναντίον των Νεστοριανών, των εναπομεινάντων Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, αλλά και των Κούρδων.

Όταν ανέλαβαν ο Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) όλοι μα όλοι, ακόμα και τα θύματα των Αβδούλ Χαμίτ – Νεοτούρκων-Κεμαλικών πίστεψαν ότι κάτω από την «ομπρέλα» του μετριοπαθούς ισλάμ που επαγγελόταν ο Ερντογάν θα μπορούσαν να απολαύσουν τα δικαιώματά τους που είχαν στερηθεί για δεκαετίες και αιώνες.

Γελάστηκαν όλοι τους, όπως και οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που είχαν επενδύσει πολλά στο «μετριοπαθές» ισλάμ και στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είχε ενδυθεί την προβιά του προβάτου, ενώ όπως αποδείχτηκε είναι λύκος και μάλιστα γκρίζος.

Το τουρκικό κράτος άρχισε να δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο, ειδικά μετά το 2015 οπότε στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που εκφράζει κυρίως τους Κούρδους και σε κάποιο έστω και μικρό ποσοστό και τις άλλες εθνότητες που κατοικούν στην Τουρκία, όπως για παράδειγμα τους Τσερκέζους, έλαβε ποσοστό 13,1% και 80 έδρες, στερώντας την αυτοδυναμία από το ΑΚΡ του Ερντογάν.

Με τους παρακρατικούς του μηχανισμούς το τουρκικό κράτος –εκτός από την τρομοκρατία που ασκεί «παραδοσιακά» στους Κούρδους– άρχισε να κατατρομοκρατεί και άλλες εθνικές ομάδες.

Πρόσφατα, είδαμε τον νομάρχη της Τραπεζούντας να αποκλείει από τους εορτασμούς της κατάκτησης του πρωταθλήματος Τουρκίας από την τοπική ομάδα Τράμπζονσπορ έναν Έλληνα καλλιτέχνη, τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, ο οποίος είχε προσκληθεί επίσημα – μάλιστα είχε κάνει και πρόβες πριν από την παράσταση.

Ο λόγος;

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ζαφέρ (Νίκη) Ουμίτ Οζντάγ –ρατσιστής ο ίδιος, αν και κατάγεται από το Νταγκενστάν, του οποίου οι κάτοικοι μιλούν μια ιρανογενή γλώσσα–, τον κατήγγειλε δημοσίως, ότι η παρουσία του αποτελεί ντροπή για την Τραπεζούντα γιατί ο Έλληνας καλλιτέχνης συμμετείχε σε τελετές για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το ίδιο διάστημα το τουρκικό κράτος απαγορεύει Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο να επισκεφθούν την περιοχή επειδή φοβάται ότι η επαφή τους με τους κατοίκους του Πόντου, και ειδικά με της περιοχής Τραπεζούντας, θα φέρει στην επιφάνεια το θέμα της εθνικής τους καταγωγής. Να σημειωθεί ότι ο νομός Τραπεζούντας σήμερα κατοικείται από εξισλαμισμένους ελληνικούς πληθυσμούς σε ποσοστό περίπου 80%, με αρκετές δεκάδες χιλιάδες από αυτούς να διατηρούν την ελληνική τους γλώσσα και ορισμένοι μνήμες από την ορθόδοξη πίστη των προγόνων τους.

Το ζήτημα είναι ότι όσοι κάτοικοι των περιοχών αυτών θέτουν δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα ελληνικής καταγωγής τους δέχονται μεθοδευμένες επιθέσεις από το τουρκικό παρακράτος.

Υπάρχει επώνυμη καταγγελία νεαρού από την Τραπεζούντα για επιθέσεις που δέχεται από τότε που έκανε ανάρτηση ότι είναι Έλληνας και ότι τον κορόιδευαν τόσα χρόνια αναγκάζοντάς τον να ενστερνιστεί την ιδεολογία του τουρκικού εθνικισμού.

Επιφυλασσόμεθα για τη δημοσιοποίηση του θέματος, μιας και ο ίδιος καταγγέλλει ότι απευθύνθηκε σε ελληνική διπλωματική Αρχή στην Τουρκία, είπε ότι απειλείται και τον αγνόησαν.

Ένα άλλο γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας λόγω κινητών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό που συνέβη στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Εκεί, με βάση βίντεο που είδαμε στο διαδίκτυο, ένας νεαρός πολίτης της Τουρκίας τσερκεζικής καταγωγής δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια από άτομο στο λεωφορείο επειδή μιλούσε στη γλώσσα του με τη μητέρα του. Σημειώνεται ότι στην πόλη της Καισάρειας και σε άλλα 16 χωριά γύρω απ’ αυτήν κατοικούν συμπαγείς πληθυσμοί Τσερκέζων, οι οποίο εγκαταστάθηκαν εκεί μετά τη μεγάλη φυγή που ακολούθησε τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1864, στον οποίο ηττήθηκε η Τουρκία. Με βάση τουρκικά δημοσιεύματα, και ο Χουλουσί Ακάρ που γεννήθηκε στην Καισάρεια  είναι τσερκεζικής καταγωγής.

Στο βίντεο που προαναφέρουμε βλέπουμε έναν επιβάτη του λεωφορείου να απευθύνεται σε έναν νεαρό και να λέει: «Αυτή η χώρα είναι η χώρα των Τούρκων, των Τούρκων! Όλα είναι τουρκικά, όχι τσερκεζικά».

Ο νεαρός, ο οποίος κάθεται δίπλα στη μητέρα του, ακούγεται να λέει φοβισμένος: «Δεν έγινε τίποτε αδελφέ, ευχαριστώ, ευχαριστώ».

Μετά ο επιβάτης σηκώνεται όρθιος και συνεχίζει με απειλητικό τόνο: «Αυτή η χώρα είναι η χώρα των Τούρκων, των Τούρκων! Όλα είναι τούρκικα, όχι τσερκεζικά. Δεν ομιλείται δεύτερη γλώσσα σε αυτή τη χώρα. Είτε είναι Κούρδος, είτε Τσερκέζος… Όποιος κι αν είναι. Αυτή η χώρα είναι τουρκική.»

Το περίεργο είναι ότι ο ένας άλλος επιβάτης του λεωφορείου υποστηρίζει αυτόν που κάνει ρατσιστικές δηλώσεις λέγοντας: «Όταν μιλάει ένας δίγλωσσος, η χώρα αποσταθεροποιείται».


Όποιος θεωρήσει ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος. Η τουρκική κοινωνία δηλητηριάζεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ από τον τουρκικό ρατσισμό και τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά.

Απλά τα είχε συνηθίσει ο κόσμος μέχρι τώρα γιατί είχαν ως στόχο μόνο τους Κούρδους και το τελευταίο διάστημα και τους πρόσφυγες.

Τώρα επεκτείνονται σε Έλληνες, Τσερκέζους, Άραβες και σε όποιον τολμήσει να ισχυριστεί δημόσια ότι δεν είναι Τούρκος.

Το τέρας που δημιούργησε η ανοχή και συνενοχή της Δύσης, έχει μετατραπεί σε μηχανή που συνθλίβει ανθρώπους και εθνικές ομάδες.

Ποιος θα το σταματήσει άραγε;

ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου