Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 Του Παντελή Σαββίδη

Αν δει κανείς τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε πρέπει να ανησυχήσει.
Όχι, όμως, και το αθηναϊκό σύστημα. Το αθηναϊκο κράτος έχει ξεγράψει εδώ και καιρό την Θράκη.
Πολλές φορές την περίοδο της ενεργού δημοσιογραφικής μου δραστηριότητας επισκέφθηκα την περιοχή και ένοιωθα πως το ελληνικό κράτος δεν ασκεί πλήρη κυριαρχία.
Υποχωρεί για να μην προκαλέσει ακόμη και με την παρουσία του, όπως μας έλεγαν.
Θυμάμαι, μάλιστα, πως σε μια εκδήλωση στην οποία ήταν προσκεκλημένος και ο, τότε, τούρκος πρόξενος, τις τοπικές αρχές, ακόμη και τον περιφερειάρχη τον καλωσόρισε ο πρόξενος. Ο τούρκος πρόξενος, δηλαδή, καλωσόριζε σε περιοχή της Ξάνθης τον έλληνα περιφερειάρχη.
Στην περιοχή υπάρχει μια παράξενη ανοχή σε ένα είδος συγκυβέρνησης.
Κάτι απαράδεκτο.
Η Θράκη προκάλεσε το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κράτους και της αθηναϊκής κοινής γνώμης με την παρουσία των αμερικανών στον Έβρο.
Υψίστη η προσφορά τους. Και οικονομικά και απο άποψη γεωπολιτικής αναβάθμισης.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία πηγαίνει απο αδιέξοδο σε αδιέξοδο εκείνο που έκανε για την Θράκη με την ανάληψη της κυβέρνησης ήταν να ξανασυστήσει επιτροπή του κοινοβουλίου που να ενδιαφερθεί για την περιοχή. Ξέρετε ποιος ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής; Η αδελφή του πρωθυπουργού!!! Η Ντόρα Μπακογιάννη. Πιστεύει κανείς πως με την Μπακογιάννη επικεφαλής της επιτροπής θα λειτουργήσει η επιτροπή και θα κατανείμει δίκαια κονδύλια, αν κατανεμηθούν; Η επιτροπή δεν παρήγαγε τίποτε ενδιαφέρον και, προφανώς, τα μέλη της όταν συναντώνται θα παίρνουν και τις αποζημιώσεις τους.
Όλη η ιστορία γίνεται για να καταναλώσουν τις όποιες πιστώσεις αθηναϊκές οικονομικές παρέες και πολιτικές ομάδες.
Το έργο το είδαμε και πριν μερικά χρόνια, ακριβώς, με το ίδιο σενάριο.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Το σημερινό σχόλιο γράφεται με αφορμή άρθρο στις Ανιχνεύσεις του Δημήτρη Μακροδημόπουλου για την απουσία σιδηροδρομικής επικοινωνίας Αλεξανδρούπολης-Θεσσαλονίκης αλλά και την ανησυχητική εικόνα του πλήθους που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του ψευτομουφτή.
Φτάνει το αθηναϊκό παραμύθι.
Διαβάστε, μόνο, αυτήν την παράγραφο: “Πώς μπορείτε να ταξιδέψετε σήμερα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη; Θα επιβιβαστείτε στον Επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ σε λεωφορείο αντί σε τρένο, είτε στις 6.00 π.μ. είτε στις 9.30 π.μ. για να αφιχθείτε στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας στις 9.15 π.μ. ή στις 11.30 π.μ. αντίστοιχα. Όμως, όταν θα αφιχθείτε στη Δράμα, το τρένο θα έχει ήδη αναχωρήσει από τη Δράμα για τη Θεσσαλονίκη στις 6.15 π.μ. και δεν υπάρχει άλλο δρομολόγιο!! Θα πρέπει να διανυκτερεύσετε δηλαδή στη Δράμα και να αναχωρήσετε την επομένη στις 6.15 π.μ. για να φθάσετε στη Θεσσαλονίκη στις 10.25 π.μ.!”
Αν χαθεί η Θράκη οι ευθύνες στις ημέρες μας θα είναι καταγεγραμμένες. Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας μπορεί να ξεφύγουν απο αυτές.
 
ΠΗΓΗ anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου