Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Έκτακτη ενημέρωση από την πυροσβεστική

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής για τη συντριβή του αεροσκάφους στην Καβάλα

Σε έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, ο εκπρόσωπος Γιάννης Αρτοποιός διαβεβαίωσε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο.

Αυτή τη στιγμή, οι αρχές βρίσκονται στη β’ φάση του σχεδίου, με στόχο των εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών, καθώς μία έχει ανασυρθεί κι άλλη μία έχει εντοπιστεί στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Ειδκά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ασφαλείς οδούς για τη διέλευση των κατοίκων, όπως και ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Στις έρευνες συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ελικόπτερο του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Το αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 11,5 τόνων με πυρομαχικά

Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες

Όλοι οι νεκροί (οκτώ) είναι ουκρανικής καταγωγής

Δεν βρέθηκε κάποια επικίνδυνη ουσία στο φορτίου του μοιραίου Antonov που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας σημείωσε σήμερα 0 Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Το χρονικό

Τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή και τη δραματική επικοινωνία της ΥΠΑ με τον χειριστή του Antonov μετέφερε στο pagenews.gr o διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ, Γ. Δριτσάκος,.

Το Αντόνοφ 12, ουκρανικού νηολογίου απογειώθηκε από το Νις της Σερβίας με 8 άτομα πλήρωμα και 12 τόνους φορτίο κάργκο με προορισμό το Αμμάν της Ιορδανίας, μέσω των FIR Βόρεια Μακεδονίας, Ελλάδας και Κύπρου.

Στις 22:09  μπαίνει στο ελληνικό FIR.

Στις 22:42 ανέφερε ευρισκόμενο περίπου στο ανατολικό μέρος της Χαλκιδικής, ο πιλότος αναφέρει στη συχνότητα της Θεσσαλονίκης τρεις φορές τον διεθνή κωδικό Mayday,(κωδικός κινδύνου), λέγοντας πως έχει φωτιά στον 4ο κινητήρα του.

Τρία λεπτά αργότερα, στις 22:45 αναφέρει προσέγγιση στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα για άμεση προσγείωση…

Δύο λεπτά αργότερα, στις 22:47 χάνεται από τα ελληνικά ραντάρ…

ΠΗΓΗ https://www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου