Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

F-16: Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων με αμερικανικά μαχητικά

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε 100 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν με αμερικανικά F-16, βάζοντας την Ουκρανία ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε στις 14 Ιουλίου ως μέρος του νόμου περί εξουσιοδότησης εθνικής άμυνας του 2023 (NDAA). Η τελευταία εξέλιξη έρχεται ως απάντηση σε αιτήματα Ουκρανών αξιωματούχων για νέα αεροσκάφη, όπως F-15 και F-16, για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη μάχη τους ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διστάζει να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία και οι προσπάθειες να πείσει άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στείλουν μερικά από τα παλιά τους σοβιετικά αεροσκάφη έχουν επίσης αποτύχει. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έστειλαν κάποια ανταλλακτικά στο Κίεβο.

Ο βουλευτής Adam Kinzinger, Ρεπουμπλικανός και πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, πρότεινε την τροποποίηση, επιτρέποντας στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων και πληρωμάτων εδάφους να εξοικειωθούν με τα αμερικανικά αεροσκάφη.

Η εκδοχή της Γερουσίας για το νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση άμυνας δεν αναμένεται να ψηφιστεί το νωρίτερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μετά τον οποίο η επιτροπή του συνεδρίου θα εργαστεί για να καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ των δύο σωμάτων για συμβιβαστική νομοθεσία.

Αν η τροπολογία περάσει και γίνει νόμος στην ψηφοφορία που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, θα θέσει τις βάσεις για τους πιλότους της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να αρχίσουν να λαμβάνουν εκπαίδευση σε αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί επίσης για την αντίδραση της Μόσχας σε περίπτωση που οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα ανώτερης κατηγορίας για να επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος.

Πηγή: Eurasian Times / Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου