Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή για Ερντογάν και φωνές για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού

 

Οργή εναντίον του Ερντογάν για την καθυστερημένη αντίδραση του μετά τον σεισμό που έπληξε δέκα πόλεις. Πολίτες σε δημόσιες αναρτήσεις ή δηλώσεις τους, τόν προειδοποιούν ότι, δε θα λάβει καμία ψήφο από τις πληγείσες περιοχές που τις άφησε στο έλεός τους.
Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι σε Τουρκία και Συρία μετά από τον φονικό σεισμό. Πάνω από 21.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια μέσα σε τέσσερις ημέρες, αν προστεθούν τα θύματα στη γειτονική Συρία.

Ενδεικτικό της οργής των Τούρκων προς την κυβέρνηση τους, είναι το απλό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μην έρθεις εδώ να ζητήσεις ψήφους».

Την ίδια ώρα που τα σωστικά συνεργεία εργάζονται συνεχώς για να απεγκλωβίσουν όσους ανθρώπους μπορούν, ανεβαίνει η μακρά λίστα των νεκρών σε Συρία και Τουρκία.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.377.

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό που δημιουργήθηκε εναντίον του από τον σεισμό, δίνοντας παράλληλα ένα θετικό στην εικόνα του. Έτσι την ώρα που η οργή των σεισμόπληκτων ξεχειλίζει, κοιτάει να εκμεταλλευτεί τους σεισμούς για πολιτικό όφελος, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά κόλπα.

Μάλιστα ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για πολιτικά οφέλη την καταστροφή και κάνοντας λόγο για «προβοκάτορας», ο ίδιος προβαίνει σε κινήσεις λαϊκισμού, με τον ίδιο να εξηγεί την καταστροφή στους χειρότερους σεισμούς στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας και για ένα φαινόμενο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

«Ευχαριστώ» του Καλίν στον Μητσοτάκη
«Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

Με αυτά τα λόγια, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έχει στοιχίσει μέχρι τώρα την ζωή σε περισσότερους από 21.000 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους τους καταστροφικούς σεισμούς, ο Ιμπραήμ Καλίν απάντησε γράφοντας: «Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου