Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Που είσαστε τώρα γατάκια που δεν το θέλατε το δεξαμενόπλοιο?***!!!

Που είσαστε τώρα γατάκια που δεν το θέλατε το δεξαμενόπλοιο?***!!!

Γράφει ο άγνωστος χ. με αφορμή:

2 πλοία του Ισπανικού Ναυτικού απέπλευσαν για την Τουρκία για επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές

2 Spanish Navy ships set sail for Türkiye for disaster relief operations Daily Sabah

Spain is sending its Juan Calos landing helicopter dock (LHD)-type amphibious assault ship and another navy ship…

https://www.dailysabah.com/world/europe/2-spanish-navy-ships-set-sail-for-turkiye-for-disaster-relief-operations

2 Spanish Navy ships set sail for Türkiye for disaster relief operations

2 πλοία του Ισπανικού Ναυτικού απέπλευσαν για την Τουρκία για επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές

ΑΠΟ ΤΗΝ DAILY SABAH

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 –

«Η Ισπανία στέλνει αμφίβιο επιθετικό πλοίο τύπου Juan Calos (LHD) και άλλο πλοίο του πολεμικού ναυτικού στην Τουρκία με τον απαραίτητο εξοπλισμό και προσωπικό για να βοηθήσει στην ανθρωπιστική εργασία, τις προσπάθειες ανακούφισης καθώς ισχυροί σεισμοί έπληξαν τη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας του ΝΑΤΟ, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς και χιλιάδες άλλοι τραυματίες.

Το ισπανικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη δήλωσε ότι τα πλοία έχουν ήδη αποπλεύσει για την Τουρκία.

Τα πλοία του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού, «Χουάν Κάρλος Ι» (L61) (multi-purpose amphibious assault ship-aircraft carrier) με 500 πεζοναύτες και «Γαλικία» (L51) (landing platform dock, LPD) με βοηθητικό υλικό, πλέουν από χθες, με προορισμό την Τουρκία, στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανακούφιση και σε καθήκοντα διάσωσης ανθρώπων, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση στο Twitter.

Το Juan Carlos I είναι ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων του Ισπανικού Ναυτικού, που υποστηρίζει την κινητικότητα των πεζοναυτών, μεταφέρει επίγειες δυνάμεις και στρατιωτικά οχήματα εκτός από τη συμμετοχή σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Το σκάφος διαθέτει κατάστρωμα πτήσης 202 μέτρων (663 πόδια), με ράμπα άλματος. Το κατάστρωμα πτήσης του πλοίου έχει οκτώ σημεία προσνείωσης για αεροσκάφη Harrier και F-35 Lightning II ή μεσαίου μεγέθους ελικόπτερα, τέσσερα σημεία για βαρέα ελικόπτερα μεγέθους CH-47 Chinook ή V-22 Osprey.

Το πλοίο έχει πλήρη νοσοκομειακή χωρητικότητα και μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στις επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές.

Ξεχωριστά, το υπουργείο είπε επίσης ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει μεταφέρει προσωπικό έρευνας και διάσωσης μέσω αεροπορικής μεταφοράς και ότι το αεροπλάνο που το μετέφερε προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια επαρχία Άδανα της Τουρκίας.

«Ο στρατός μας είναι έτοιμος να ξεκινήσει και να βοηθήσει στις εργασίες έρευνας και διάσωσης ανθρώπων στην ΝΑ Τουρκία. Καλή αποστολή!», έγραψε.

Η Ισπανία θα αναπτύξει νοσοκομείο πεδίου στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. «Διαθέτει δύο χειρουργικές μονάδες, μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού και ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας που περιλαμβάνει 70 γιατρούς. Είναι μία από τις τρεις υπάρχουσες τέτοιες μονάδες στην Ευρώπη», έγραψε το υπουργείο σε δήλωση στο Twitter.

https://hellenicdefence.net/articles/0698f218-5044-48ab-9340-996a063846a6

Σχετικό άρθρο για τα LPD, LHA.

Η Ισπανία είναι μόνο μία από τις πολλές χώρες που έχουν στείλει ομάδες έρευνας και διάσωσης καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς με επίκεντρο την επαρχία Kahramanmaraş που έπληξαν 10 πόλεις της περιοχής, καθώς και τη γειτονική Συρία.»

Επίσης, σύμφωνα με: (Italian, Spanish ships en route as int’l teams boost rescue effort, https://www.dailysabah.com/world/italian-spanish-ships-en-route-as-intl-teams-boost-rescue-effort/news_), το αμφίβιο πλοίο San Marco (landing platform dock, LPD) (L9893) κλάσης San Giorgio του ιταλικού πολεμικού Ναυτικού συνοδεύεται από την ισπανική φρεγάτα Blas de Lezo (F-103) (κλάσης Álvaro de Bazán).

Και το επίσης ισπανικό πλοίο υλικοτεχνικής υποστήριξης μάχης Cantabria (Combat Supply Ship, CSS) (A-15). απέπλευσαν για την Τουρκία για να βοηθήσουν την προσπάθεια ανακούφισης από καταστροφές.

Το ιταλικό πλοίο μπορεί να μεταφέρει ένα τάγμα στρατευμάτων και έως και 36 τεθωρακισμένα οχήματα. Η πρύμνη του πλοίου αποτελεί δεξαμενή κατάκλισης και μπορεί να φιλοξενήσει τρία αποβατικά σκάφη. Μπορεί να παρέχει μεγάλη υλικοτεχνική υποστήριξη και να διαδραματίσει ρόλο στις επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές.

Από πληροφορίες του διαδικτύου μαθαίνουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες για αποστολές πλοίων των τύπων LPD, LHD και άλλων αμφιβίων – ανακούφισης από φυσικές καταστροφές.

Ας θυμηθούμε, ότι το Τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu (L-400) είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό του ισπανικού πλοίου Juan Carlos I. Το Anadolu κτίστηκε με την βοήθεια της Ισπανικής Navantia.

https://hellenicdefence.net/articles/39eeca2e-85e7-4dbd-adc1-eb7aab25e81f

Όταν εστιάζω στο δένδρο. «Θέλουμε ένα πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων, δεξαμενόπλοιο, τώρα!»

7 Ιανουαρίου 2023

Σχόλια δικά μας:

Που είσαστε τώρα γατάκια που δεν το θέλατε το δεξαμενόπλοιο?***!!!. Τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει αλλά κάποιοι βλέπουν μόνο φορώντας παρωπίδες. Κάποιοι τα χώνανε στο ΓΕΕΘΑ και δεν κοιτούσαν παραπέρα. Και ας ξέρουν ότι και εμείς ζούμε σε πολύ μα πάρα πολύ σεισμογενή περιοχή.

Αγαπητό HELLENIC DEFENSE NET, για όλους όσους ασχολούνται με την ιστοσελίδα σας, αυτό αποτελεί μια δικαίωση, γιατί είσαστε από τους ελάχιστους που πήγατε και πηγαίνετε πάντα τεκμηριωμένα κόντρα στο ρεύμα!

Hellenic Defence Net

ΠΗΓΗ hellenicdefence

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου