Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η απόφαση του ΣτΕ και η υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για Funds και πλειστηριασμούς

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανέβει για μια ακόμη φορά στα κάγκελα και να υβρίζει την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών και των Funds, η απόφαση του ΣΤΕ ήρθε να αποκαλύψει το μέγεθος της υποκρισίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της Ολομέλειας με την οποία καθορίζεται ότι τα Funds που έχουν αγοράσει δάνεια μπορούν να προβαίνουν (οι λεγόμενοι servicers) σε διαδικασίες προκειμένου ένα ακίνητο να βγαίνει σε πλειστηριασμό εφόσον πληρούνται οι προβλέψεις του νόμου ξεγύμνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ που εμμένει σε λαϊκίστικες κορώνες και σε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δίνει τα σπίτια του κόσμου στα «κοράκια».

Το Ανώτατο Δικαστήριο εκλήθη να αποφασίσει αν μπορούν οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αγοράσει τα δάνεια να εγείρουν θέμα πλειστηριασμού ακίνητου μέσα από την εφαρμογή των διαδικασιών του νόμου.

Γιατί; Διότι ο νόμος του 2003 ήταν κάπως διφορούμενος ως προς το θέμα αυτό αντιθέτως με τον νόμο του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους συγκυβερνήτες των ΑΝΕΛ ψήφισαν ήταν σαφής ως προς τη δυνατότητα. Αυτή.

Και τι αποφάνθηκε το ΣτΕ κλείνοντας το νομικό κενό μεταξύ των δύο νόμων; Ότι ο νόμος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την συνυπογραφή Καμμένου, έχει κλείσει το παράθυρο που άφηνε ανοιχτό ο νόμος του 2003. Ο νόμος 4354/2015, με τον οποίο θεσπίστηκε η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και αδειοδοτήθηκαν οι εταιρείες διαχείρισης, επιτρέπει στα Funds να είναι διάδικοι στις νομικές διαδικασίες που απαιτούνται, δηλαδή και σε αυτές των πλειστηριασμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει βγεί στο… πεζοδρόμιο. Με κραυγές και ανείπωτη υποκρισία δηλώνει πως θα “προστατέψει” τα σπίτια του… λαού που ο ίδιος νομοθέτησε προκειμένου να μπορούν τα funds να αποκτήσουν δικαιώματα επι των δανείων αυτών. Με “μισή καρδιά” όπως λένε, με “πιέσεις” από την τρόικα (το όνομα επανήλθε στο μοτίβο της Κουμουνδούρου μετά την κυβερνητική θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν οι… θεσμοί) αλλά επί της ουσίας ως αποτέλεσμα της… ισχυρής διαπραγματευτικής ικανότητας του Αλέξη Τσίπρα που έφερε το 2015 τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Και δεν φτάνει αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 έφερε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ώστε να μην παρεμποδίζονται από πρόσωπα όπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, εμφανίζεται τώρα για παράδειγμα η Έφη Αχτσιόγλου να δηλώνει ότι «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου δεσμεύεται ότι θα νομοθετήσει τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και για ένα πλαίσιο πραγματικής δυνατότητας ρύθμισης των χρεών των πολιτών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες» και να επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου