Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

C-Dome: Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ δοκίμασε επιτυχώς το νέο σύστημα αεράμυνας [pics, vid]

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμών με στόχο την αναχαίτιση εχθρικών εναέριων απειλών χρησιμοποιώντας το σύστημα «C-Dome», που αποτελεί τη ναυτική έκδοση του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας τύπου Iron Dome, από την ισραηλινή κορβέτα Magen κλάσης Sa’ar 6.

Το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας C-Dome είναι προϊόν του κοινού προγράμματος ανάπτυξης του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού και του ισραηλινού Οργανισμού Πυραυλικής Άμυνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας της χώρας και της εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems. Πρόκειται για μια ιδανική λύση που εξοπλίζει μονάδες επιφανείας καθώς επίσης περιπολικά ανοικτής θάλασσας ή και πλοία υποστήριξης αφού τους παρέχει νέες αμυντικές δυνατότητες ως προς την προστασία από εχθρικές εναέριες απειλές, δίχως την ανάγκη μετασκευής στο κατάστρωμα ή στην κύρια κατασκευή των πλοίων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, το πυραυλικό σύστημα τύπου C-Dome αναχαίτισε με επιτυχία στόχους που προσομοίαζαν εχθρικές επιθέσεις σε υποδομές και στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις του Ισραήλ εντός της αποκλειστικής οικονομικής του ζώνης. Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2022, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει πάλι επιτυχημένη δοκιμή του C-Dome, ωστόσο η σημερινή εκτόξευση περιελάμβανε ένα ευρύτερο φάσμα υφιστάμενων και μελλοντικών απειλών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι κορβέτες κλάσης Sa’ar6, όπως πύραυλοι cruise και UAV.

Το προηγμένο αυτό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας είναι ενισχύει την αποτελεσματικότητα της πολυεπίπεδης αμυντικής «ασπίδας» του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τα συστήματα τύπου Iron Dome, David’s Sling, Arrow 2 και Arrow 3.

Δείτε βίντεο από παλαιότερη δοκιμή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου