Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Οι «μπιζιμπόντηδες» της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ανεμοδείκτης
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος 

Οι διαδικασίες προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου προχωρούν και δρομολογούνται ομαλά και θεσμικά, άλλωστε τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου λίγα περιθώρια εκπλήξεων και ανατροπών έχουν αφήσει.

Περισσότερο αριθμητικές και εκλογοτεχνικές είναι οι εκκρεμότητες και όλα αυτά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ρυθμιστούν. 

Αυτό που έχει ωστόσο ένα ενδιαφέρον, σε επίπεδο παρατήρησης, είναι μία ιδιαιτερότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία ως συνταγματική αναγκαιότητα έχει αναλάβει την διαδικαστική διακυβέρνηση έως τον Ιούνιο, με αποστολή αποκλειστική, τη διενέργεια των εκλογών. 

Παρά τον διαδικαστικό χαρακτήρα πάντως, η συγκεκριμένη υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει μία παραπάνω δραστηριότητα. 

Για την ακρίβεια, μία πρωτόγνωρη υπερδραστηριότητα. Συνεχείς συσκέψεις του υπουργικού συμβουλίου, βροχή ανακοινώσεων από το Πρωθυπουργικό γραφείο - κάποιες ημέρες ακόμη περισσότερες και από εκείνες ενός «κανονικού» Πρωθυπουργού - και όπως γίνεται γνωστό, ένας μικρός στρατός συμβούλων και μετακλητών, έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία των υπηρεσιακών υπουργών. 

Προς τι όλα αυτά; Δίχως λόγο στην πραγματικότητα, αλλά σε κάποιους πολιτικούς κύκλους ήδη συζητείται ο «μπιζιμποντισμός» της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα έλεγε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος… 

ΠΗΓΗ reporter

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου