Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Αρκετά πληρώσαμε τους ουρανοκατέβατους μάγους


Πάνος Αμυράς

«Ο Στέφανος μαθαίνει γρήγορα, σε δύο μήνες θα ξέρει τα πάντα για την Ελλάδα», έλεγε, προ ημερών, ένας στενός συνεργάτης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λες και η πολιτική είναι επιτραπέζιο παιχνίδι.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του συνέντευξη στο STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, απαντούσε με εκθέσεις ιδεών στα ζητήματα της οικονομίας ή των πολιτικών του επιδιώξεων, περιγράφοντας ωραία τοπία για το κοινωνικό κράτος, τη συντροφικότητα και την «πατριωτική Αριστερά». Μόνο η παγκόσμια ειρήνη έλειψε, θα το ακούσουμε μάλλον σε μία από τις επόμενες συνεντεύξεις του.

Ωστόσο, μία απάντηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πως πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση μαθητευόμενου μάγου, που, παρά την κομψή εμφάνισή του, έχει ως δόγμα το λαϊκισμό.

Στο ερώτημα για την πρόοδο της οικονομίας και την αναβάθμισή της από τους επενδυτικούς οίκους, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει την επιτυχία λέγοντας πως «η αναβάθμιση έγινε στις πλάτες των πολιτών». Δεν τα ξέρει καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι ας έχει δουλέψει για ένα εξάμηνο στην Goldman Sachs.

Η αναβάθμιση της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα είναι μία εθνική επιτυχία, συντελέσθηκε δε από την κυβερνητική πολιτική, που χαρακτηρίσθηκε από τη μείωση των φόρων και την προσέλκυση κεφαλαίων. Η επιστροφή στις υψηλές κλίμακες φέρνει νέους επενδυτές, δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και αφαιρεί από τη χώρα μας το «στίγμα» του «μαύρου προβάτου» στην ευρωζώνη.

Ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να γνωρίζει ότι στις πλάτες των πολιτών η ελληνική οικονομία βρέθηκε στους επενδυτικούς τενεκέδες το καλοκαίρι του 2015, όταν η προηγούμενη φουρνιά μαθητευόμενων μάγων, δηλαδή το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη, έπαιζε με το Grexit και το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα. Τότε, το σύνολο της κοινωνίας πλήρωσε ακριβά τις αστειότητες της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με ένα αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο φόρων, περικοπής συντάξεων, εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη στο Υπερταμείο και επαχθών νόμων, όπως του Κατρούγκαλου.

Βέβαια, το καλοκαίρι του 2015, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριζε το κόμμα του οποίου σήμερα ηγείται, όμως ο λαϊκισμός φαίνεται ότι διαπερνά όποιον διαβαίνει το κατώφλι της Κουμουνδούρου.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου