Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

«Ιωνία – Πύλη στο χρόνο» στο Ηρώδειο: Ένα μουσικό ταξίδι από το 1922 μέχρι σήμερα με 23 καινούργια τραγούδια – Επί σκηνής Ασλανίδου, Ανδρεάτος, Δείξιμος


Τους στίχους υπογράφει ο ηθοποιός και εκφωνητής της «Αγια-Σοφιάς – ΟΠΑΠ Arena», Κώστας Τερζάκης

(Φωτ. Ηρωδείου: EUROKINISSI / Χάρης Μπίλιος. Συνθ. εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένα πρωτότυπο, σύγχρονο μουσικό-αφηγηματικό ταξίδι από τη Μικρασιατική Καταστροφή έως σήμερα, με όχημα 23 ολοκαίνουργια τραγούδια, θα παρουσιαστεί στις 7 Οκτωβρίου σε μια μοναδική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η πρωτότυπη σύνθεση και η ενορχήστρωση είναι του Θάνου Γεωργουλά, ενώ οι συναισθηματικά φορτισμένοι στίχοι, τα κείμενα και η αφήγηση είναι του Κώστα Τερζάκη.

Γνωστός ιδιαίτερα στους φίλους της ΑΕΚ είναι ο πολυπράγμων ηθοποιός Κώστας Τερζάκης, καθώς επί σειρά ετών είναι ο εκφωνητής της ομάδας στο «Αγια-Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena». Με καταγωγή από το Αϊβαλί από την πλευρά της μητέρας του, υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών και τα κείμενα, ενώ με τη χαρακτηριστική φωνή του θα έχει και το ρόλο του αφηγητή.


 

Η 7η Οκτωβρίου πάντως δεν θα είναι μια βραδιά πόνου και θρήνου για τις πατρίδες που αφήσαμε πίσω. Θα είναι μια νοσταλγική αναδρομή στο χρονικό της νέας ζωής που άρχισαν οι πρόσφυγες του ’22 στα χώματα της μάνας Ελλάδας. Και κομμάτι αυτής της ζωής και δράσης είναι και η ΑΕΚ, το σωματείο που εδώ κι έναν αιώνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της προσφυγιάς.

Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Άκης Δείξιμος θα είναι οι ερμηνευτές των τραγουδιών. Συνολικά 137 καλλιτέχνες θα βρεθούν στη σκηνή του Ηρωδείου, σε ένα δρώμενο με σύγχρονη και μοντέρνα προσέγγιση που κρατά άσβεστη τη μνήμη εκατομμυρίων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Σε αυτά τα 23 τραγούδια σε μουσική του Θάνου Γεωργουλά περιλαμβάνεται και η αγαπημένη «Νέα Φιλαδέλφεια» που ακούγεται στην «OPAP Arena» με τη φωνή του Κώστα Μακεδόνα.


 

Δημήτρης Μελισσανίδης: «Ο Κώστας Τερζάκης κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής»

Το δικό του μήνυμα γι’ αυτή τη βραδιά αλλά ειδικότερα για τη συμβολή του Κ. Τερζάκη στέλνει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης: «Οι μνήμες και η κληρονομιά των αλησμόνητων πατρίδων μας, ποτέ δεν θα σταματήσουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης – ειδικά για όλους όσοι είμαστε απόγονοι προσφύγων, αλλά και συνολικά για τον ελληνισμό.

»Ο Κώστας Τερζάκης έρχεται να μας το αποδείξει αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Έναν αιώνα πλέον μετά την τραγωδία του ξεριζωμού, ο Κώστας κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, η αποτύπωση της οποίας, στη συναυλία-δρώμενο που θα δούμε το Σάββατο 7 του Οκτώβρη στο Ηρώδειο, είμαι σίγουρος πως θα γράψει ιστορία. Ας είμαστε όλοι εκεί».

•Εισιτήρια για την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο more.com.


• Πληροφορίες: aekfc.gr.
ΠΗΓΗ pontosnews

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου