Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Τουρκία, Αμυντική Βιομηχανία: Οι “μπουνταλάδες” περιμένουν το “ώριμο φρούτο”… του Αιγαίου (vid.)


Τους Τούρκους κάποτε τους κοροϊδεύαμε. Για πολλούς ήταν οι “μπουνταλάδες” ανατολίτες που “τους είχαμε” εύκολα εάν χρειαζόταν. Αυτά μέχρι την δεκαετία του 1990 όταν οι “μπουνταλάδες” άλλαξαν. Κι εμείς αλλάξαμε δραματικά. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση άλλαξε καθένας… 

Κάποιοι στρώθηκαν στην δουλειά την ώρα που άλλοι “επένδυαν” στα “πολιτιστικά κέντρα” της Παραλιακής και αποφάσισαν να φτιάξουν αμυντική βιομηχανία. Και πάλι τους κοροϊδεύαμε, αλλά πλέον τα ψέμματα για εμάς τελείωσαν.

Η Τουρκία έχει εγχώρια και ισχυρή αμυντική βιομηχανία, πουλά συστήματα, κερδίζει χρήματα και παρά τα πολλά προβλήματα, συνεχώς προχωρά. Εδώ, κατασκευάζουν κατά φαντασίαν Κολοκοτρώνηδες, καθότι “άκαπνοι”, δήθεν παντογνώστες, με παράσημα… μέχρι τη βουβωνική χώρα σαν τους Βορειοκορεάτες που δήθεν τρέμουν οι απέναντι όταν τους θωρούν. Και όσοι τους τοποθέτησαν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Όμοιος ομοίω; Τα παραδείγματα είναι πολυάριθμα. Άρα δεν πρόκειται για εξαίρεση, αλλά πλέον για τον κανόνα.

Κάποιοι βολεύονται με όλα αυτά. Η πατρίδα όμως δεν προοδεύει. Ούτε πρόκειται να αποκτήσει αμυντική βιομηχανία. Διότι φαίνεται πως έχουν τους λόγους τους όσοι “έμαθαν αλλιώς”… κατασκευάζουν “υπερήρωες” κι αν ποτέ έρθει η ώρα, θα πέσουμε από τα σύννεφα εάν μας βρει άλλη μια εθνική καταστροφή στην ιστορική μας διαδρομή. Οι από την υπερβολική  μόρφωση… παραμορφωμένοι, κάθε λογής φλούφληδες της εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα με τα αδούλετα και άψητα στη ζωή “θυμιατά” τους, παριστάνουν τους εθνοσωτήρες. Απ’ άκρου εις άκρον του πολιτικού φάσματος.

Ο κατά πολλούς εγχώριους μύστες των ψευδαισθήσεων “εξυπνότερος λαός του κόσμου” κοιμάται ολόρθος… Η ελληνική αμυντική βιομηχανία υπάρχει μόνο στα χαρτιά -φυσικά ο λόγος αφορά την κρατικά ελεγχόμενη, διότι η ιδιωτική παλεύει μόνη της και τα καταφέρνει στο εξωτερικό, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το εσωτερικό, παρόλο που ο κανόνας θέλει αυτή τη συνδρομή από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προέλευσης των εταιριών ως απόλυτη προϋπόθεση επιτυχίας.

Τα τουρκικά πανεπιστήμια λειτούργησαν ως πολιορκητικός κριός και εξασφάλισαν ευρωπαϊκά κονδύλια. Όχι για θεωρίες, αλλά επικεντρωμένα στην παραγωγή αποτελεσμάτων. Εντελώς στοχευμένα. Αυτό “προδίδει” κεντρικό σχεδιασμό… Για να μην αναφερθεί κανείς στη διπλωματία που ασκείται μέσω των εξοπλιστικών συνεργασιών. Εδώ στη σύγχρονη – δυτική Ελλάδα, ουδείς επιχειρεί, για την ώρα, να αντιστρέψει την κατάσταση.

Ουδείς μοιάζει να ενδιαφέρεται για τον σοβαρό αντίκτυπο που έχει το γεγονός αυτό στην εθνική ασφάλεια συνολικότερα, δεδομένου ότι το χάσμα με τον εν δυνάμει αντίπαλό μας, την Τουρκία, δεν πρόκειται να μικρύνει, αλλά θα διευρύνεται διαρκώς, βάσει των σημερινών δεδομένων. Όταν όμως η δημόσια ρητορική λίγο απέχει από το να ανακηρύξει την Ελλάδα ως τοπική “υπερδύναμη”, επειδή πήρε τρία σύγχρονα καράβια και 20 μαχητικά τελευταίας τεχνολογίας, δεν μπορείς να αισιοδοξείς.

Τις πταίει; Πολλά και κυρίως πολλοί. Δυνατότητες υπάρχουν, επιστημονικό δυναμικό υπάρχει, μεράκι υπάρχει. Τι δεν υπάρχει; Βούληση στα κλιμάκια που απαιτείται να υπάρχει. Γιατί δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να αναπτύξει και να παράγει ΜΑΖΙΚΑ και ΦΤΗΝΑ π.χ. εγχώρια Loitering ή UAV/UCAV; Τι της λείπει; Ουράνιο χρειάζεται; Για ποιον λόγο ο ελληνικός λαός να βρεθεί κάποια στιγμή σε θέση ανάλογη με τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Ιστορία τιμωρεί τους ανόητους, τους υπερφίαλους και όλους όσοι τελούν σε αφασία διαρκείας. Κατά τα άλλα, όλοι δηλώνουν πομπωδώς ότι καταλαβαίνουν πως ουδείς σύμμαχος θα μας σώσει αν μας βρει η ώρα η κακιά. Ότι αντιλαμβάνονται το σοφότατο… “αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς”. Ξυπνήστε λοιπόν, προτού αποδειχθεί ότι ήταν αμετακλήτως αργά. Και προς επίρρωση δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί, ποιος είναι ο αντίπαλος.

Ο “μπουνταλάς”. Ξέρετε εσείς… ναι, ναι, αυτός που γράφει “for our freedom and future“, φάτσα-κάρτα, με του που μπαίνεις στο σάιτ της γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας που υπάγεται πλέον στην τουρκική προεδρία. Ένας αντίπαλος που μας αντιμετωπίζει, χωρίς να το κρύβει, ως εμπόδιο για πολύ ευρύτερα σχέδια. με καταγεγραμμένο ιστορικό στο διάβα των αιώνων. Βλέπει όμως ότι το φρούτο είναι ώριμο και θα πέσει μόνο του από το δέντρο – ανάκλιντρο που αναπαύεται σε ένα ύπνο διαρκείας. Συνεχίστε λοιπόν να κοιμάστε τον ύπνο του “δικαίου”. Ρίξτε όμως πρώτα μια ματιά στο βίντεο.

ΚΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ, ΠΡΟ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΥΝΕΠΕΙΑ
ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ… ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ


ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου