Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Σκληρή απάντηση του Ισραήλ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα – Ξεκινούν χερσαίες επιχειρήσεις


Αξιωματούχοι Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ ως αντίποινα για τις επιθέσεις της Χαμάς στο έδαφός του.

Από την άλλη, το ισραηλινό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι περίπου 50 ισραηλινοί όμηροι κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρηση Σιδερένια Ξίφη (Iron Swords) για να αντιμετωπίσει τις χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις της Χαμάς από τη Γάζα. Ισραηλινά F-35 βομβαρδίζουν θέσεις της ένοπλης οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζς, ενώ ο στρατός θα ξεκινήσει και χερσαίες επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων των δύο πλευρών.

Από την μεριά του, το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές που επιχείρησαν να διεισδύσουν δια θαλάσσης στην ισραηλινή επικράτεια, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με το Jerusalem Post, τουλάχιστον 200 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ενώ σχεδόν 1.000 έχουν τραυματιστεί.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν συνάντηση ασφαλείας το απόγευμα και ενημέρωσαν το κοινό για τα στρατιωτικά σχέδια του Ισραήλ.

«Ο πρώτος μας στόχος είναι πρωτίστως να καθαρίσουμε το έδαφος από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν εισέλθει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ηρεμία στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση», είπε ο Νετανιάχου. «Ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να επιβληθεί βαρύ τίμημα στον εχθρό, ακόμη και στη Λωρίδα της Γάζας. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλες περιοχές, ώστε κανείς να μην επηρεαστού από αυτόν τον πόλεμο».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Al Jazeera, Jerusalem Post / Φωτογραφία Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου