Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα, θηριωδίες των Παλαιστινίων ΑΜΑΧΟΙ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ στο στόχαστρο


Μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστη το Ισραήλ, φαίνεται πως έχει ήδη ανασυνταχθεί και οι δυνάμεις του έχουν περάσει στην αντεπίθεση. Ωστόσο, η ζημιά έχει ήδη γίνει, αυτό δηλαδή που επεδίωκαν οι φασίστες τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, με αποτέλεσμα τα τετελεσμένα επί του πεδίου, να αναμένεται ότι θα μας ταλαιπωρήσουν για πολύ καιρό. πέραν των συνεπειών στη μεγάλη εικόνα της Μέσης Ανατολής, που αφορά τις ειρηνευτικές συμφωνίες των Αράβων με το εβραϊκό κράτος. Αυτό που βέβαια θα καταγράψει η ιστορία, είναι οι τρομακτικές θηριωδίες που έχουν διαπράξει εναντίον αθώων ισραηλινών πολιτών, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες. Κι αυτό δεν μπορεί να αφεθεί να περάσει έτσι…

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν αντεπίθεση με την επωνυμία της επιχείρησης να είναι “Operation Iron Swords” (Σιδερένια Ξίφη). Αφορά το σύνολο του νότιου μέρους της χώρας, αλλά και με μαζικά αεροπορικά πλήγματα πλήγματα στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Σε πρώτη φάση, σε αυτές τις επιχειρήσεις συμμετέχουν 36 μαχητικά αεροσκάφη (ο τύπος τους δεν έχει γίνει γνωστός – εικάζεται όμως ότι πρόκειται για F-16I Sufa) και πιθανώς επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Στα όπλα κλήθηκαν 10.000 έφεδροι. Επιχειρώντας δε να προλάβουν τα χειρότερα, επικρατεί κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” και στο βόρειο τμήμα της χώρας, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη επιχείρηση εκ μέρους της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, οι σιίτες του Χασάν Νασράλα, είναι μια βαθιά πολιτική οργάνωση και λαμβάνει διαταγές από το Ιράν. Ενδεχόμενη επίθεση θα κατέστρεφε αυτομάτως το άλλοθι των Ιρανών, που προφανώς θα ισχυριστούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα συμβαίνουν…

Σύμφωνα με το ισραηλινό γενικό Επιτελείο, οι Παλαιστίνιοι μαχητές-τρομοκράτες κατέλαβαν τη συνοριακή διάβαση Ερέζ και παρακείμενη στρατιωτική βάση. Τη στιγμή αυτή, ισραηλινές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων εξαπολύουν επίθεση με στόχο την ανακατάληψη των εν λόγω σημείων. Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις στις πόλεις Κφάρ Αζά, Σντερότ, Σούφα, Νάχαλ Οζ, Μάγκεν, Μπεερί, καθώς επίσης και εναντίον της παλαιστινιακής ομάδας που έχει καταλάβει τη στρατιωτική βάση “Re’im” στα σύνορα με τη Γάζα.

Σε μια ακόμη εξέλιξη που αφορά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σντερότ που είχε καταληφθεί από τους Παλαιστίνιους, ελευθερώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, από τη φημισμένη μονάδα κομάντος, Sayeret Matkal. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εκτοξευθεί 2.200 ρουκέτες – βλήματα διαφόρων τύπων εναντίων των ισραηλινών αστικών κέντρων στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να αποσπάσουν ένα άρμα μάχης Merkava IV, καθώς επίσης και ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Namer, κατά την αιφνιδιαστική τους επίθεση στη στρατιωτική βάση δίπλα στα σύνορα με τη Γάζα.








Το ανωτέρω, έχει ενδιαφέρον και με την παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο καλύπτουν τις εξελίξεις τουρκικά μέσα “ενημέρωσης”. Ενώ όταν υπάρχουν ειδήσεις για το PKK -που όσα κάνει ωχριούν απέναντι σε όσα διαπιστώνονται στην πράξη σήμερα- οι αναφορές είναι σε “τρομοκράτες“. Σήμερα, όλα τα μίντια στη χώρα του ισλαμο…εθνικιστή Ερντογάν, διακρίνουν μόνο “Παλαιστίνιους μαχητές“.

Αυτό δεν είναι βέβαια μάθημα μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους Ισραηλινούς. Διότι στο πλαίσιο της -ορθολογικής κατά τα άλλα- στρατηγικής τους, ναι μεν δεν εμπιστεύονται τον Ερντογάν, αλλά προσπαθούν να διατηρούν ένα ισορροπημένο επίπεδο σχέσεων. Στην πράξη όμως αποδεικνύεται, ότι αυτή η στρατηγική ΔΕΝ δουλεύει και η νεοθωμανική Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει απέναντι σε τίποτα και σε οποιονδήποτε. Τη σχέση του Ερντογάν προσωπικά με τη Χαμάς, τη γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Θα υπάρξει και ροή πληροφοριών. Ας τα επανεξετάσουν όλα.

Γι’ αυτό, θα πρέπει να αντιληφθούν το ταχύτερο σε Αθήνα, Λευκωσία και Ιερουσαλήμ, ότι κάποια πράγματα ξεπερνούν την απλή διπλωματική διαχείριση. Θα έπρεπε να αναλυθεί διαφορετικά όσον αφορά τις επιπτώσεις της και η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όσο και να εξυπηρετήθηκε μια διάσταση του στρατηγικού συμφέροντος των Ισραηλινών και φυσικά το οικονομικό, κάποια άλλη βρίσκεται εξαιρετικά εκτεθειμένη. Διότι κάποια πράγματα “βγάζουν μάτια”, εάν δεν τρέφεις ψευδαισθήσεις και αφορούν την ίδια την επιβίωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου