Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινός υποστράτηγος: Έχουμε αποδείξεις για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς


Αποδείξεις για ιρανική εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς και πάνω από 200 απαγωγές έχει το Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματικού. 

Ο υποστράτηγος Μίκαελ Έντελσταϊν δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι, ήταν «καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι», όπως μεταδίδει το Sky News. «Σίγουρα μπορείτε να δείτε αποδείξεις, έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν» πρόσθεσε σε ενημέρωση κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε μια σαρανταπεντάλεπτη σύνθεση πλάνων από το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου. Ο υποστράτηγος, πάντως, δεν διευκρίνισε ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία. «Δεν μπορώ να επεκταθώ πάρα πολύ, αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για τον εξοπλισμό, αλλά για κάτι περισσότερο από αυτό» είπε.


Ερωτηθείς εάν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί σήμαιναν ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ο Ισραηλινός αξιωματικός είπε: «Δεν μπορώ να επεκταθώ. Λυπάμαι. Έχτισαν κάποιους χώρους εκπαίδευσης μέσα στη Γάζα και μπορώ να πω ότι δρουν πολύ επαγγελματικά, δυστυχώς. Με πολύ κακό τρόπο. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύτηκαν να ενεργούν». Ο αξιωματικός δήλωσε επίσης ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν στα σώματα των ενόπλων της Χαμάς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και δεκάδων άλλων που έχουν συλληφθεί, παρέχουν αποδείξεις για τις συγκεκριμένες οδηγίες που τους δόθηκαν. «Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες - όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες» δήλωσε ο υποστράτηγος Έντελσταϊν. «Έψαχναν για οικογένειες σε κάποια από τα κιμπούτς. Απλά αποφάσισαν να κάψουν οικογένειες μέσα στα σπίτια τους... από την άλλη πλευρά έπαιρναν ομήρους ζωντανούς».


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου