Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

LIVE BLOG: Με ρουκέτες και drones επιτίθεται η Χαμάς στο Ισραήλ - Τρίτο κομβόι βοήθειας στη Γάζα


Πόλεμος στο Ισραήλ - Όλες οι ειδήσεις: Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam εξαπέλυσαν δύο drones επίθεσης αυτοκτονίας κατά Ισραηλινών

Στη 17η ημέρα των εχθροπραξιών έχει εισέλθει ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς με τον κίνδυνο ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής να έχει προκαλέσει συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα.

Σειρήνες ήχησαν στη συνοριακή πόλη Νιρ Οζ στη Γάζα για ύποπτη διείσδυση εχθρικού αεροσκάφους από τη Λωρίδα τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, η Χαμάς δημοσίευσε μια δήλωση στο αραβικό κανάλι Telegram.

«Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam εξαπέλυσαν δύο drones επίθεσης αυτοκτονίας, ένα εκ των οποίων είχε στόχο την 107 Μοίρα, γνωστή ως «Orange Tail Knights», που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και σταθμεύει στη βάση Χατζορίμ», έγραψε η Χαμάς. «Το άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε το αρχηγείο διοίκησης της Ταξιαρχίας Σινά εντός των δυνάμεων κατοχής που βρίσκονται στη Στρατιωτική Βάση Τσεελίμ».

Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα φαίνεται να καθυστερεί παρά τις διαβεβαιώσεις του ισραηλινού στρατού περί ετοιμότητας των δυνάμεων. Το Ισραήλ συμφώνησε με το αίτημα της Ουάσιγκτον να αναβάλλει την χερσαία εισβολή στη Γάζα μέχρι να φτάσουν στην περιοχή επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης κατά την τηλεοπτική ενημέρωση σήμερα ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι 222 άνθρωποι απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και κρατούνται όμηροι.

Στο μεταξύ, η τρίτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα εισέρχεται στη Ράφα από την Αίγυπτο.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα:

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου