Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Με 50 πυραύλους: «Η πιο βίαιη επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου»


«Τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι μάρτυρες συνεχιζόμενων εντάσεων», σημειώνεται κάτωθεν της φωτογραφίας

Νοέμβριος 23, 2023. Ελλάδα.

Την Πέμπτη, οι βόρειες ισραηλινές περιοχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με έντονους βομβαρδισμούς από το λιβανικό έδαφος, σε συνέχιση των εντάσεων στη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών.

Το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό ως «τον πιο βαρύ από την αρχή του πολέμου», σημειώνοντας ότι «τουλάχιστον 50 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς την Άνω Γαλιλαία».

Η συνοριακή περιοχή στο νότιο Λίβανο πλήττεται από μια επιδεινούμενη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, από τότε που το κίνημα της Χαμάς εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας της, Χασάν Νασράλα, δέχθηκε τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο οποίος επισκέπτεται τον Λίβανο.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι οι αξιωματούχοι εξέτασαν «τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο και την περιοχή, και τις υπάρχουσες δυνατότητες σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων και τις προσπάθειες που έγιναν για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας».

Από την έναρξη της διασυνοριακής κλιμάκωσης, 107 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, μεταξύ των οποίων 75 μαχητές της Χεζμπολάχ και 14 πολίτες, μεταξύ των οποίων 3 δημοσιογράφοι, σύμφωνα με καταμέτρηση που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ισραηλινές αρχές από την πλευρά τους ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3 άμαχοι.

Το βράδυ της Τετάρτης, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη δολοφονία 5 μαχητών της, συμπεριλαμβανομένου του Αμπάς, του γιου του επικεφαλής του κοινοβουλευτικού της μπλοκ, βουλευτή Μοχάμεντ Ράαντ, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου