Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ισραηλινοί στρατιώτες στο υπόγειο «βασίλειο» αρχιτρομοκράτη της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα [videos]


Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Daniel Hagari μέσα στο συγκρότημα τούνελ κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα περιγράφει τις διαδρομές των τρομοκρατών της Χαμάς. Screen shot από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ισραηλινός Στρατός. Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσιοποίησε ο IDF via YouTube

Τις υπόγειες διαδρομές των τρομοκρατών της Χαμάς, που εκτείνονται σε δεκάδες μέτρα και περνούν κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας εκθέτει ο Ισραηλινός Στρατός μέσα από νέο βιντεοσκοπημένο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Ειδικές δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων Shaldag, Oketz και Yahalom, καθώς και ειδικές δυνάμεις υπό τη διοίκηση της 7ης Ταξιαρχίας, αποκαλύπτουν τις μυστικές σήραγγες και τα περάσματα των υψηλόβαθμων μελών της Χαμάς καθώς και δωμάτια από όπου δρούσαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι παρέμεναν στα κτίρια αυτά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η σήραγγα με τις υπόγειες διαδρομές καθώς και τα ορμητήρια των τρομοκρατών εκτείνονται κάτω από το νοσοκομειακό συγκρότημα που βρέθηκε στο επίκεντρο των ισραηλινών βομβαρδισμών μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Πίσω από την παραβιασμένη πλέον πόρτα, στρατιώτες ανακάλυψαν ένα κλιματιζόμενο κρησφύγετο και ένα μπάνιο. Οι στρατιώτες της 7ης Ταξιαρχίας εντόπισαν επίσης δύο επιπλέον τούνελ κοντά στο νοσοκομείο: το ένα βγάζει σε κοντινό δρόμο και το άλλο σε κοντινό σπίτι.

Τα ευρήματα δείχνουν αναμφισβήτητα τη σκόπιμη πρακτική λειτουργίας της Χαμάς κάτω από νοσοκομεία. Η τρομοκρατική οργάνωση εκμεταλλεύεται επίσης τα κτίρια του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τα για την αποθήκευση όπλων μέσα και ως αρχηγείο τρομοκρατών.

Διεθνής Αμνηστία: «Ανεπαρκής» μια ανθρωπιστική παύση διάρκειας 4 ημερών

Την ίδια ώρα, «ανεπαρκές» χαρακτήρισαν σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις το ενδεχόμενο μιας ανθρωπιστικής παύσης διάρκειας 4 ημερών,  προκειμένου να εισέλθει η βοήθεια που είναι απαραίτητη στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι ανεπαρκές και σίγουρα δεν είναι αρκετό σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισήμανε ο Πολ Ο΄ Μπράιαν, εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης οι οργανώσεις Handicap international, Oxfam, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου και Save the Children.

https://www.youtube.com/watch?v=xi0AhJOLk5Q

«Σε 4 ημέρες, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τρόφιμα σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους, να προσφέρουμε φροντίδα σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους», επισήμανε η Ντανίλα Ζίζι, υπεύθυνη της Handicap International, εκτιμώντας πως πρόκειται για «μια σταγόνα στον ωκεανό».

Οι ΜΚΟ απευθύνουν έκκληση για την εγκαθίδρυση μιας «κατάπαυσης του πυρός», όπως και το άνοιγμα άλλων εισόδων στη Λωρίδα της Γάζας πέραν εκείνης της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, ώστε να μπορέσουν να φθάσουν σε περισσότερες περιοχές των παλαιστινιακών εδαφών.

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις επανέλαβαν, επίσης, την καταδίκη τους για τους βομβαρδισμούς εναντίον νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας, καταγγέλλοντας τον θάνατο πολλών μελών τους.

 ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου