Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τουρκικά ΜΜΕ:Το Ισραήλ κατασκευάζει iron Dome στην Κύπρο κατά της Τουρκίας 23.11.2023 15:51 Κύπρος


Μαρία Ζαχαράκη

«Η κυβέρνηση Νετανιάχου αναπτύσσει το σύστημα αεράμυνας Σιδερένιος Θόλος (Iron Dome) στο ‘Ε/Κ τμήμα’. Επιπλέον θα δώσει στους ‘Ε/Κ’ διάφορα χερσαία τεθωρακισμένα οχήματα, ιδίως άρματα μάχης Markeva, και εκτοξευτές πυραύλων», υποστηρίζει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τουρκιγέ, η οποία κάνει λόγο για «προκλητικό βήμα από το Ισραήλ ενάντια στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας».

«Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Ε/Κ Διοίκηση της Νότιας Κύπρου περνούν σε μια νέα διάσταση», σχολιάζει η Τουρκιγέ, που εξηγεί ότι ο Νετανιάχου και η Κυπριακή Δημοκρατία κατασκευάζουν το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας ‘Σιδερένιος Θόλος (Iron Dome)’ στην Κύπρο.

Ο λεγόμενος ‘βουλευτής’ του ‘Κόμματος Εθνικής Ενότητας’ στα Κατεχόμενα, Χασάν Κιουτσούκ,  ανέφερε ότι οι ‘Ε/Κ’ παραχώρησαν ένα μυστικό κονδύλιο ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο έργο. Η αμυντική υποστήριξη της ισραηλινής βιομηχανίας προς τους ‘Ε/Κ’ περιλαμβάνει διάφορα χερσαία τεθωρακισμένα οχήματα, ιδίως άρματα μάχης Markeva, και εκτοξευτές πυραύλων.

Ο Σαμπαχατίν Ισμαήλ, ο οποίος ήταν ένας από τους συμβούλους του Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε ότι οι οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν στο 'Ε/Κ τμήμα' ήταν ειδικά διαμορφωμένες κατά των τουρκικών UAV/UCAVs και των τουρκικών πυραυλικών συστημάτων. Ο Iσμαήλ σημείωσε ότι το Ισραήλ θέλει να κάνει την Κύπρο δεύτερη Γάζα και ότι κάνει όλα τα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πολυδιάστατη οχύρωση

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την εγκατάσταση χερσαίων και αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων διεξάγονταν για περισσότερα από δύο χρόνια μυστικά. Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε, το Ισραήλ θα εγκαταστήσει στην ‘Ε/Κ πλευρά’ διάφορες πυραυλικές μονάδες εδάφους-αέρος και επιφανείας-επιφανείας, ιδίως τα συστήματα αεράμυνας Barak MX. Επιπρόσθετα με αυτά τα συστήματα, το Ισραήλ θα παραδώσει επίσης 70 με 90 άρματα μάχης Markeva ως επί το πλείστον ως δωρεά στους ‘Ε/Κ’.

Τις διαδικασίες αυτές θα ακολουθήσει η πώληση του αμυντικού συστήματος Σιδερένιος Θόλος στους ‘Ε/Κ’, το οποίο μέχρι στιγμής έχει εξαχθεί σε τρεις χώρες.

Ο λεγόμενος ‘βουλευτής’ του ‘Κόμματος Εθνικής Ενότητας’, Χασάν Κιουτσούκ, τόνισε ότι επιχειρείται να εγκλωβιστεί ο ‘Βορράς’ μέσα σε έναν πολυδιάστατο κύκλο.

«Οι μέθοδοι που εκφέρονται για να σφετεριστούν τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τον πλούτο μας από τους υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, καθώς και οι απειλές κατά της οικονομίας μας, αποτελούν άλλα μέσα αυτής της πολιορκίας, υφαρπάζοντας τα εδάφη μας με ύπουλα μέσα. Προσπαθούν με τεχνάσματα και συνωμοσίες να πάρουν μέσα από τα χέρια μας τα εδάφη που κάναμε πατρίδα μας χύνοντας αίμα και δίνοντας τις ψυχές μας. Η μητέρα πατρίδα, ο λαός της Κύπρου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα πανεπιστήμια, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι διοικούντες πρέπει να δουν αυτόν τον αυξανόμενο κίνδυνο πριν να είναι πολύ αργά».

Τα λιμάνια των ‘Ε/Κ’ τα ελέγχει η Μοσάντ

Ο Σαμπαχατίν Ισμαήλ, ένας από τους συμβούλους του Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε: «Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην ‘Ε/Κ πλευρά’, ιδίως στο λιμάνι της Λεμεσού, η κίνηση των πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ είναι υπό τον έλεγχο της Μοσάντ».

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου