Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Σουηδία: Aισιοδοξία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ σύντομα


Η Σουηδία εξακολουθεί να ευελπιστεί ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία θα κάνουν σύντομα δεκτό το αίτημα ένταξής της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα (23/11) ο υπουργός Άμυνας Παλ Γιόνσον.

«Έχουμε μια αίσθηση του επείγοντος ως προς την ένταξή μας στη Συμμαχία το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Τουρκία: Καθυστερεί και άλλο η επικύρωση της υποψηφιότητας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε το ΝΑΤΟ ότι η επικύρωση της υποψηφιότητας για ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να επιτραπεί η τελετή ένταξης της χώρας στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν την Τετάρτη δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης καθυστέρησε την ψηφοφορία προκειμένου να διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες για το θέμα.

Η έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία είχε έρθει προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο αποφασίστηκε η αναβολή της σχετικής συζήτησης.

Πηγή Άρθρου

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου