Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Εκτακτη συνάντηση Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδη στην Κύπρο -Συζήτησαν για Μεσανατολικό και ανθρωπιστικό διάδρομο


Στην Κύπρο στάθμευσε για λίγο ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου Ισραήλ- Χαμάς.

Σύμφωνα με το κυπριακό μέσο sigmalive, κατά την ολιγόλεπτη παρουσία του στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη για την πρωτοβουλία για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα.

Τί συζήτησαν Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδης στην Κύπρο

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή. Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης «την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε μια έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε σήμερα (5/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ  https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου