Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ΗΠΑ - Ισραήλ - Γάζα: Συνάντηση Μπλίνκεν - Αμπάς στη Ραμάλα


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Ραμάλα, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο στην επόμενη ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Ρόιτερς υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Το μέλλον της Γάζας δεν ήταν στο επίκεντρο της συνάντησής τους, αλλά η Παλαιστινιακή Αρχή φάνηκε πρόθυμη να παίξει ρόλο", πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός.

Από την πλευρά του, ο Αμπάς υποστήριξε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να αναλάβει την εξουσία μόνο αν βρεθεί μια "συνολική πολιτική λύση" για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση που θα συμπεριλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

"Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του κράτους της Παλαιστίνης, θα αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες μας στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής λύσης για τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμπάς.

Ευχαριστώντας τον Αμπάς επειδή βοήθησε να διατηρηθεί η ηρεμία στη Δυτική Όχθη, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Γάζας "δεν θα πρέπει να εκτοπιστούν βίαια".

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου