Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: «Αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις στη στρατιωτική ιστορία»


Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει «μία από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις στη στρατιωτική ιστορία» λέει ο πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού, λόρδος Ρίτσαρντ Ντάνατ

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει έναν «εφιάλτη» πραγματοποιώντας τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα, ενώ προσπαθεί να αποφύγει τους θανάτους ομήρων, δήλωσε πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού.

Ο στρατηγός Λόρδος Ντάνατ είπε ότι είναι πιθανό ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ θα μπορούσε να πετύχει ήταν με μια «επιχείρηση μακράς διάρκειας για να αναγκάσει τη Χαμάς σε παράδοση» Όσοι απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου κρατούνταν «αναμφίβολα» σε μερικά από τα 300 μίλια υπόγειων σηράγγων που έχει κατασκευάσει η ομάδα, είπε.

«Στα χρονικά της στρατιωτικής ιστορίας, αυτή θα είναι μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις που πρέπει να πραγματοποιήσει οποιοσδήποτε στρατός: Πώς να προσπαθήσει να επιτύχει τον στόχο του να καταστρέψει τη Χαμάς χωρίς να είναι συνένοχος στη δολοφονία περισσότερων από 230 ομήρων.

«Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης, και ειλικρινά, θα είναι μια πρόκληση και δεν μπορώ να δω εύκολα πώς θα το κάνουν οι Ισραηλινοί εκτός από το να είναι εκεί για μακροπρόθεσμα και να ελπίζουν τελικά να αποβάλουν τη Χαμάς». Ο Λόρδος Ντάνατ είπε ότι η Γάζα - όπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε μια περιοχή όχι μεγαλύτερη από τη Νήσο Ουάιτ, το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας που βρίσκεται στη Μάγχη, είναι ένα «φρικτό περιβάλλον» για να επιχειρήσει ένας στρατός.

Ενώ το Ισραήλ γνωρίζει καλά τους νόμους του πολέμου, το «φρικτό αναπόφευκτο» είναι ότι οι άμαχοι θα συνέχιζαν να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Γάζα είπε. Ωστόσο, η Χαμάς πρόσθεσε θα μπορεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός, που θα της επέτρεπε να ανασυγκροτηθεί, να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση και να αποκαταστήσει τις θέσεις της, είπε. «Οι Ισραηλινοί πρέπει να έχουν υπόψη τους την αναλογικότητα σε ένα σύνολο συνθηκών με πυκνοκατοικημένες περιοχές»

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου