Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον


Ουπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Khalid bin Salman, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον.

Εκτός από τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο πρίγκιπας Khalid και ο Blinken συζήτησαν τις προσπάθειες κατευνασμού των εντάσεων στη Μέση Ανατολή εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρίγκιπας Χαλίντ έγινε δεκτός από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρίγκιπα Χαλίντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν επίσημες συνομιλίες, όπου έκαναν ανασκόπηση της ιστορικής φιλίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ.

Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα, συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης και ενίσχυσης των σχέσεων και τόνισαν τους ηγετικούς περιφερειακούς και διεθνείς ρόλους και των δύο χωρών στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Και οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις τελευταίες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σύμφωνα με το κοινό όραμα και των δύο χωρών, ανέφερε η SPA.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, η πριγκίπισσα Reema bint Bandar και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Αντιστράτηγος Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, καθώς και αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου