Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

«Τουρκία και Ελλάδα σε κοινές περιπολίες κατά της εμπορίας ανθρώπων στο Αιγαίο»


Φεβρουάριος 2, 2024. Ελλάδα.

Τουρκία και Ελλάδα αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους για να σταματήσει η εμπορία ανθρώπων στο Αιγαίο. Στην ατζέντα τέθηκαν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο μεταξύ των δύο χωρών, γράφουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης επισκέφθηκε την Τουρκία στις 19 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. 

Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων επαφών, οι υπηρεσίες τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής αποφάσισαν να παραμείνουν σε επαφή κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους για να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων, όπως σημειώνεται.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Τουρκία και Ελλάδα άρχισαν να περνούν από τις «παράλληλες» δραστηριότητες τους στη θάλασσα σε «κοινές». 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πριν ξεκινήσουν οι κοινές περιπολίες, η Τουρκία πρέπει να μοιραστεί πληροφορίες για την καταστροφή συμμοριών εμπορίας ανθρώπων. 

Πηγές ανέφεραν ότι η τουρκική αστυνομία εντόπισε και διέλυσε κάποιες συμμορίες λαθρεμπορίου ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, χάρη στις πληροφορίες που παρείχαν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η είδηση ​​ανέφερε ότι το σχέδιο συζητήθηκε από τους διευθυντές της ακτοφυλακής των δύο χωρών κατά την επίσκεψη Στυλιανίδη στην Τουρκία. 

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου