Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε πάνω από 20 μέλη της Χαμάς στη Χαν Γιούνις


Ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF) συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις στην Χαν Γιούνις, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο την εξόντωση πυρήνων της Χαμάς.

Αν και σε κάθε τόνο το Ισραήλ αναφέρει τις τελευταίες μέρες πως πρόκειται να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, στην Ράφα, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Χαν Γιούνις μαίνονται.

Ο IDF ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 8.2.2024, ότι σκότωσε πάνω από 20 Παλαιστίνιους μαχητές στην πόλη Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα και συνέλαβαν δεκάδες ύποπτους μαχητές κατά την προηγούμενη ημέρα.

Δύο από τους συλληφθέντες είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας, μέλη του IDF ανακάλυψαν νέο τούνελ της Χαμάς στην Χαν Γιούνις, στα οποία εικάζεται πως είχαν κρύψει ισραηλινούς ομήρους, μετά την απαγωγή τους.

Ο στρατός διατυπώνει αντίστοιχους ισχυρισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Χαν Γιούνις, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγές: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου